Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 17χρονοι και 44χρονος συνελήφθησαν για κλοπές μοτοποδηλάτων στον Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ

17χρονοι και 44χρονος συνελήφθησαν για κλοπές μοτοποδηλάτων στον Πειραιά

Βρέθηκαν συνολικά δέκα δίκυκλα και πλήθος ανταλλακτικών εξαρτημάτων

Δύο 17χρονοι και ένας 44χρονος συνελήφθησαν ως μέλη ομάδας που αφαιρούσε δίκυκλα από τον Πειραιά και τα διέλυε σε ανταλλακτικά σε υπόγειο κατοικίας. Στην ίδια περιοχή 17χρονοι μαζί με τρίτο άτομο που διέφυγε, δεν σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών στην οδό Πειραιώς και στη συνέχεια ανατράπηκαν, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 44χρονος την ώρα που μετέφερε στο υπόγειο της κατοικίας άλλο κλεμμένο δίκυκλο. Συνολικά κατασχέθηκαν δέκα κλεμμένα δίτροχα και πλήθος ανταλλακτικών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο 17χρονοι, εκ των οποίων ο ένας σεσημασμένος για ληστεία και ένας 44χρονος, συνελήφθησαν μετά από επεισοδιακή καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, για κλοπές μοτοσικλετών. Οι συλληφθέντες, που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών όταν, ο οδηγός κλεμμένου δίκυκλου, στο οποίο επέβαιναν και οι τρεις, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τον αστυνομικό κλοιό των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ που τους ακολουθούσαν, έχασε τον έλεγχο και η μηχανή ανετράπη.

Οι 44χρονος και οι ανήλικοι μετά την πτώση του μοτοποδηλάτου επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας αλλά γρήγορα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Η έρευνα, που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά όπου προσήχθησαν οι τρεις εμπλεκόμενοι, οδήγησε τους αστυνομικούς στο υπόγειο κατοικίας στην ίδια περιοχή, όπου βρέθηκαν μπροστά σε ένα αυτοσχέδιο… συνεργείο!

Εννέα κλεμμένα στο υπόγειο

Μέτρησαν εννέα κλεμμένα μοτοποδήλατα, όλα από την περιοχή του Πειραιά και πλήθος εξαρτημάτων δικύκλων, γεγονός που οδηγεί την έρευνα στην εμπορία ανταλλακτικών και σ αυτή την κατεύθυνση κινείται πλέον η έρευνα. Συνελήφθησαν από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τρία μέλη εγκληματικής ομάδας που προέβαιναν σε κλοπές δικύκλων στον Πειραιά. Οι ανήλικοι και ο 44χρονοος παραπέμπονται  στην Εισαγγελία ως μέλη εγκληματικής ομάδας για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, από την οποία ομάδα αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους. Της σύλληψης των τριών, είχε προηγηθεί καταδίωξη μοτοποδηλάτου με τρεις  επιβαίνοντες, στην οδό Πειραιώς, στο ύψος του Μοσχάτου.

Στην συμβολή της οδού Πειραιώς με την Πέτρου Ράλλη, οι επιβαίνοντες στο μηχανάκι, δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών. Κινήθηκαν στην οδό Πειραιώς με κατεύθυνση τον Πειραιά , με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν. Στην συμβολή των οδών Αμφιτρύωνος και Αιγίδων, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου, το οποίο ανατράπηκε και οι δράστες τράπηκαν με τα πόδια σε φυγή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό και έναν από τους δύο επιβαίνοντες. Σε κοντινό σημείο, εντοπίστηκε και ο 44χρονος ο οποίος μετέφερε δίκυκλο σε υπόγειο σπιτιού. Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν επιπλέον -9- κλεμμένα δίκυκλα, πλήθος εξαρτημάτων δικύκλων και κινητό τηλέφωνο. Ο ένας 17χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν ως εμπλεκόμενος σε ληστεία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία τις συνθήκες σύλληψης:

«Περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τους 17χρονους από κοινού με συνεργό τους, να κινούνται με μοτοποδήλατο, το οποίο είχε κλαπεί και τους κάλεσαν σε έλεγχο. Στη θέα των αστυνομικών οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό και έναν εκ των δύο επιβαινόντων.  Σε κοντινό σημείο, εντοπίστηκε και ο 44χρονος ο οποίος μετέφερε δίκυκλο σε υπόγεια οικία και σε έλεγχο, που ακολούθησε εντός αυτής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν επιπλέον 9 κλεμμένα δίκυκλα, πλήθος εξαρτημάτων δικύκλων και κινητό τηλέφωνο. Σημειώνεται, ότι ο ένας 17χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν ως εμπλεκόμενος σε ληστεία. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις