Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Άρης: Το παιχνίδι θα κριθεί στην Θεσσαλονίκη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Άρης: Το παιχνίδι θα κριθεί στην Θεσσαλονίκη

ΑΕΚ - Άρης: Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (10/1) η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Άρη στην OPAP Arena (Αγία Σοφία) για την φάση των 16 του πρώτου γύρου του Κύπελλού Ελλάδος. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς φιλάθλους, όμως οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες με το σκορ να μένει από την αρχή του αγώνα στο 0 (0-0). Το δεύτερο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 17/01, 19:00.

Ο αγώνας

Στο πρώτο 45λεπτο έγιναν λίγες αξιοσημείωτες φάσεις με τον ρυθμό του αγώνα να είναι αργός, κάτι που βόλεψε τον Άρη, μιας και κατάφερε να εξουδετερώσει την ΑΕΚ. Οι κίτρινοι προσπάθησαν να απειλήσουν σε δύο περιπτώσειςμε τον Μορόν αλλά ο Μήτογλου τον εξουδετέρωσε σε δύο περιπτώσεις. Ο Άρης είχε την καλύτερη στιγμή του στο 28ο λεπτό. Ο Οντουμπάτζο με ωραία επέλαση απέφυγε τον Πισάρο και μπήκε στην περιοχή. Το τελείωμα του Άγγλου μπακ ήταν κακό και ο Σιμάνσκι του έβαλε το στοπ.

Η ΑΕΚ απείλησε με δύο μακρινά σουτ εκτός περιοχής, λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους. Το σουτ του Πινέδα στο 43′ είχε απάντηση από τον Κουέστα, ενώ ένα λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Τσούμπερ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δεύτερο ημίχρονο με την ίδια εικόνα

Η Ένωση απείλησε στο πρώτο μέρος με το ωραίο πλασέ του Πόνσε από το ημικύκλιο της περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο έξω. Οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως ο Άρης συνέχει να αμύνεται αρκετά καλά περιορίζοντας σημαντικά τις διόδους προς τα καρέ του Κουέστα.

Ο Άρης απείλησε στο 68ο λεπτό με τον Μορόν μέσα στην περιοχή. Ο Ζιλ τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Αραούχο να απειλήσει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Οντουμπάτζο έβαλε την προβολή και παραχώρησε κόρνερ.

Ο Άρης απείλησε και στο 79′ με την κεφαλιά του Φαμπιάνο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νταρίντα, όμως αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο φινάλε δεν άλλαξε κάτι και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Οι δηλώσεις του Αλμέιδα

“Ήταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο και στις δύο πλευρές, ένα ισοδύναμο παιχνίδι. Απομένει άλλο ένα παιχνίδι οπότε υπάρχουν ακόμη πιθανότητες για πρόκριση. Η δική μας η ιδέα παραμένει η ίδια δεν αλλάζει, ελπίζω κάποιοι παίκτες μου να μπορέσουν να ξεκουραστούν, είχαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν από τραυματισμούς αλλά η ιδέα μας παραμένει το ίδιο και το δεύτερο παιχνίδι θα είναι δύσκολο”.

Οι δηλώσεις του Μάντζιου

Για το αν ο Άρης αποκτά προβάδισμα πρόκρισης με το σημερινό αποτέλεσμα:

“Δεν μπορούμε να πούμε πως αποκτήσαμε προβάδισμα πρόκρισης. Η πρόκριση είναι ανοικτή. Η έδρα χάνει τη δύναμή της λογω της μη παρουσίας του κόσμου με τα υπάρχοντα δεδομένα. Αν μία ομάδα έπρεπε να σκοράρει σήμερα αυτή ήταν η δική μας στην ευκαιρία του Μορόν. Τα πάντα είναι ανοικτά, θα κριθούν όλα στην έδρα μας και θα παλέψουμε να πάρουμε την πρόκριση”.

Για τον τραυματισμό του Ζιλ Εμβοντό:

“Είναι απώλεια αυτή του Ζιλ γιατί κάνουμε προσπάθεια να γυρίσουν παίκτες και να είμαστε όλοι μαζί και κάθε απώλεια είναι σημαντική. Είναι στενάχωρο γιατί έλειπε τρεις μήνες επέστρεψε σε καλό επίπεδο και θα μας λείψει στη συνέχεια”.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (1-1)

Βόλος – ΠΑΟΚ (0-2)

ΑΕΚ – Άρης (0-0)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις