Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

16

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Τατόι: Η ανάρτηση της Μαρίας Ολυμπίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Τατόι: Η ανάρτηση της Μαρίας Ολυμπίας

Μνημόσυνο Κωνσταντίνου Τατόι: Τον δείχνει καρατέκα στα 60's και γράφει «μου λείπεις»

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του παππού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μοιράστηκε με τους ακολούθους της η εγγονή του Μαρία Ολυμπία που δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε την Τετάρτη στο Τατόι. Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, από τη δεκαετία του ΄60, φαίνεται ο νεαρός ακόμη Κωνσταντίνος να κάνει προπόνηση στο καράτε. «Μου λείπεις περισσότερο από ποτέ», γράφει η Μαρία-Ολυμπία στο Ιnstagram. Το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο με παρόντες τη σύζυγό του Άννα Μαρία, τα παιδιά του Νικόλαο, Φίλιππο, Παύλο, Αλεξία και Θεοδώρα, και τις αδελφές του βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη.

Το μνημόσυνο

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα συγκίνησης έγινε στο Τατόι το ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Παρόντες ήταν η σύζυγός του Άννα Μαρία, τα παιδιά του και οι δύο αδερφές του, αλλά και κάποια με τα εγγόνια του. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας Ιλίου. Ο Νικόλαος έφτασε στο Τατόι με ένα μαύρο τζιπ, ενώ με λευκό τζιπ έφτασε ο Φίλιππος.  Φωτογράφοι και κάμερες βρέθηκαν νωρίτερα έξω από το σπίτι του γιου του, Παύλου και τον κατέγραψαν από τη στιγμή που έφευγε με προορισμό το Τατόι. Ο Παύλος, ο οποίος βρίσκεται επίσης στον χώρο των βασιλικών κοιμητηρίων στο Τατόι νωρίτερα καταγράφηκε να βγαίνει από το σπίτι του και να προχωράει βιαστικά προς το αυτοκίνητo, κατευθυνόμενος προς την εκκλησία. Να σημειωθεί ότι ήρθε στην Ελλάδα μόνος του ενώ απούσα από το μνημόσυνο είναι η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ.

Στο μνημόσυνο ήταν και οι δύο αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη. Στη συνέχεια η οικογένεια βρέθηκε στην Κηφισιά, όπου είχαν γεύμα σε εστιατόριο. Η βασίλισσα Σοφία μάλιστα χαιρέτισε τους δημοσιογράφους στα ελληνικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις