Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές: Στην 4αδα το τριφύλλι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές: Στην 4αδα το τριφύλλι

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές: Οι δηλώσεις του Αταμάν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (9/1) ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Αναντολού Εφές για την 20η αγωνιστική της EuroLeague στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Αταμάν ότι είχε πει στις δηλώσεις κόντρα στην τούρκικοι ομάδα το έκανε και επικράτησε με σκορ 83-76. κάνοντας 12 νίκες και 8 ήττες.

Ο αγώνας

Ένα σχεδόν τέλειο πρώτο δεκάλεπτο σε επίθεση και άμυνα έκανε ο Παναθηναϊκός AKTOR που έβαλε 25 πόντους με 6/8 τρίποντα και δέχθηκε μόλις 14 πόντους από την Εφές. Σε αυτό το διάστημα είχε μάλιστα επτά ασίστ για μόλις ένα λάθος.

Η απίθανη ευστοχία των πρασίνων πίσω από τα 6μ75 συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, η οποία έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +16 (51-35), χάρη στα 9/13 τους τρίποντα. Ο Μάριους Γκριγκόνις που είχε 4/4 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν με 15 πόντους, ενώ άλλους 10 είχε προσφέρει ο Κέντρικ Ναν, την ώρα που ο Κώστας Σλούκας κεντούσε στη δημιουργία, με 7 δικές του ασίστ σε 12’23” συμμετοχής, έχοντας βάλει, βέβαια, και 7 πόντους.

Στην αντίπερα όχθη ξεχώριζε ο Ελάιζα Μπράιαντ με 8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ενώ στο μηδέν είχε μείνει ο Σέιν Λάρκιν (0/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα). Ο Μάριους Γκριγκόνις συνέχισε απτόητος και μετά την ανάπαυλα, βάζοντας άλλα δύο τρίποντα για να φτάσει στα 6/6 και να διαμορφώσε το 57-40 (21’49”). Ακολούθησε ένα τρίποντο του Ντάριους Τόμπσον και ένα καλάθι του Ματίας Λεσόρ (59-43), πριν η Εφές τρέξει ένα σερί 8-0 και πλησιάσει στο 59-51.

Εκεί “χτύπησε” ξανά ο Γκριγκόνις, που διαμόρφωσε το 62-51 με το 7ο τρίποντό του σε οκτώ προσπάθειες. Ο Τίμπορ Πλάις έδωσε κάποιες λύσεις στους φιλοξενούμενους με δύο μακρινά σουτ (64-57, 27’10”), όμως η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 4 πόντους του Ντίνου Μήτογλου (68-57, 30′).

Ο Σέιν Λάρκιν έβαλε ένα τρίποντο (68-60), πριν το τριφύλλι τρέξει σερί 6-0 (74-60, 33′). Ο Ροντρίγκ Μπομπουά πέτυχε…τετράποντο (74-64), ο Κώστας Αντετοκούνμπο καρφώσει δυνατά για το 76-64, όμως η Εφές βρήκε τρία μεγάλα σουτ από τους Ντέρικ Γουίλις και Ροντρίγκ Μπομπουά για να πλησιάσει στο -3 (76-73) με 2’13” να απομένουν στο χρονόμετρο.

Ο Τζέριαν Γκραντ προσέφερε μία τεράστια ανάσα στον Παναθηναϊκό AKTOR γράφοντας το 79-73 στα 1’12” πριν το τέλος, το οποίο ήταν κομβικό για την έκβαση του αποτελέσματος, αφού έκοψε τις όποιες ελπίδες της Εφές.

Ο MVP

Ο Μάριους Γκριγκόνις έβαλε 24 πόντους και ήθελε ακόμα έναν για να κάνει career-high, έκανε όμως προσωπικό ρεκόρ με τα 7 τρίποντα τα οποία σημείωσε. Ρεκόρ ήταν και οι 28 μονάδες που είχε στο σύστημα αξιολόγησης. Δικαιώς παίρνει τον τίτλο του MVP. Εξαιρετικός και ο Κώστας Σλούκας με 9 πόντους, 9 ασίστ και κανένα λάθος σε 21’51” συμμετοχής.

Οι δηλώσεις του Αταμάν

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Τούρκος τεχνικός μετά την νίκη του τριφυλλιού κόντρα στην πρώην ομάδα του:

“Ξεκινήσαμε εξαιρετικά το παιχνίδι. Το σχέδιό μας ήταν να σταματήσουμε τους περιφερειακούς τους. Η Εφές έχει ίσως την καλύτερη γραμμή περιφερειακών στην EuroLeague με τον Λάρκιν, τον Μπομπουά, τον Μπράιαντ, τον Τόμπσον. Ειδικά στον Λάρκιν παίξαμε εξαιρετική άμυνα, με τον Γκραντ να τον παίζει ένας εναντίον ενός. Κάναμε και παγίδες πάντα. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαμε τα ανοιχτά σουτ με τον Γκριγκόνις, που ήταν άριστος στα μακρινά σουτ.

Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε να παίζουμε καλή άμυνα στους περιφερειακούς, αλλά χάσαμε λίγο τους ψηλούς και έτσι οι Πλάις – Γουίλις έβαλαν έξι τρίποντα. Αυτά τα σουτ έβλαψαν λίγο την άμυνά μας, αλλά και πάλι κρατήσαμε την Εφές στους 76 πόντους, κάτω από το μέσο όρο τους δηλαδή.

Επιθετικά κουραστήκαμε λίγο στο δεύτερο μέρος, κάναμε κάποια λάθη και δεν είχαμε τόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας. Παρά ταύτα πήραμε την νίκη κόντρα στην Εφές, που είναι καλή ομάδα. Ναι μεν έχει χάσει συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά παίζει καλό μπάσκετ”.

Η βαθμολογία

Ο Παναθηναϊκός  με την χθεσινή νίκη του παραμένει στην 6αδα και συγκεκριμένα στην 4η θέση ισοβαθμώντας με την Φενέρ όπου και οι δύο έχουν 12 νίκες και 8 ήττες, ενώ η Εφές παραμένει χαμηλά και με το κακό σερί που συνεχίζει να κάνει. Αναλυτικά η βαθμολογία είναι η εξής:

Τα άλλα χθεσινά αποτελέσματα:

Φενερμπαχτσέ – Παρτιζάν (91-76)

Μονακό – Μπασκόνια (93-83)

Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης (71-92)

Βαλένθια – Ζαλγκίρις Κάουνας (79-84)

Βιλλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας (100-91)

Μιλάνο – Άλμπα Βερολίνου (82-76)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις