Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστραλία: Κατασχέθηκαν 257 σαύρες και τρία φίδια
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Κατασχέθηκαν 257 σαύρες και τρία φίδια

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης εκατοντάδων σαυρών

Κύκλωμα που εξήγαγε παράνομα εκατοντάδες σαύρες και άλλα ερπετά στο Χονγκ Κονγκ, εξάρθρωσαν οι αρχές στην Αυστραλία. Περίπου 257 σαύρες και τρία φίδια εκτιμώμενης αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας κατασχέθηκαν από την αστυνομία, αφού φέρονται να διατηρούνταν σε κακές συνθήκες. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα στο Σίδνεϊ. Και οι τέσσερις ηλικίας μεταξύ 31 και 59 ετών, κατηγορούνται για αδικήματα όπως παράνομη εμπορία ζώων και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

Στους δύο από τους άνδρες που συνελήφθησαν, δεν επετράπη η καταβολή εγγύησης και εμφανίστηκαν στο δικαστήριο το Σαββατοκύριακο. Σε περίπτωση που καταδικαστούν μάλιστα, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών. Τα συγκεκριμένα ερπετά, έχουν ήδη υποβληθεί σε θεραπεία, λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρέθηκαν και έχουν επιστρέψει στη φύση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας όλα ξεκίνησαν όταν δημιουργήθηκε ειδική ομάδα για την έρευνα ύποπτων ως λαθρέμπορων τον Σεπτέμβριο, αφότου εντοπίστηκαν 59 σαύρες σε εννέα μικρά κοντέινερ με προορισμό το Χονγκ Κονγκ. Έπειτα πραγματοποίησαν επιδρομές στη Νέα Νότια Ουαλία τις τελευταίες εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια μίας από αυτές σπίτι στο Σίδνεϋ, κατάσχεσαν 118 σαύρες, τρία φίδια, οκτώ αυγά και 25 νεκρές σαύρες. Σε άλλη έρευνα σε ένα ακίνητο στο Γκρένφελ, βρέθηκαν τέσσερις σαύρες κρυμμένες σε σακούλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της WWF, το Χονγκ Κονγκ τα τελευταία χρόνια έχει την πρωτιά στο διεθνές εμπόριο εξωτικών ζώων. Το 2021 σε μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα ADM Capital, διαπιστώθηκε ότι σε μια πενταετία εισήχθησαν τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια ζωντανά ζώα από τουλάχιστον 84 χώρες, στη χώρα.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις