Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξηλώνουν τη σπείρα των εισβολέων της Πρωτοχρονιάς στη Ζάκυνθο
ΕΛΛΑΔΑ

Ξηλώνουν τη σπείρα των εισβολέων της Πρωτοχρονιάς στη Ζάκυνθο

Εξαρθρώνουν ομάδα διαρρηκτών που έκαναν αλλαγή του χρόνου σε οικία της Ζακύνθου αφαιρώντας χρυσαφικά αξίας 6.000 ευρώ.

Ξηλώνεται η συμμορία τα μέλη της οποίας έκαναν απρόσκλητα… ποδαρικό σε σπίτι οικογένειας, στη Ζάκυνθο, ακριβώς με την αλλαγή του χρόνου, εκμεταλλευόμενα την απουσία των ενοίκων! Συνελήφθη, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, στις 04.01.2024, το πρωί, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Τέσσερα, συνολικά, άτομα, μπήκαν με παραβίαση στο σπίτι αφού διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες αναχώρησαν για άλλο σημείο όπου γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου. Ένα άτομο που συνελήφθη και τρία που αναζητούνται για τον ίδιο λόγο, μετά από έρευνα βρήκαν και άρπαξαν χρυσαφικά η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 6.000 ευρώ.

Όπως είπαν τα θύματα της διάρρηξης, απουσίασαν από το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης του μηνός. Έπιστρέφοντας διαπίστωσαν ότι άγνωστοι τους είχαν κάνει…ποδαρικό και αφού διαπίστωσαν την κλοπή των χρυσαφικών κατήγγειλαν την πρωτοχρονιάτικη εισβολή στην Αστυνομία.

 

Η κλοπή στο συνεργείο

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ζακύνθου δεν άργησαν να φθάσουν στην «πρωτοχρονιάτικη συμμορία», μέσω ενός άλλου συμβάντος κλοπής. Συγκεκριμένα, το άτομο που συνελήφθη, εντοπίστηκε μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, καθώς στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία, χρηματικής αξίας 400 ευρώ, που είχε αφαιρέσει από συνεργείο, στην περιοχή Γαϊτάνι Ζακύνθου. Συνεχίζοντας την έρευνα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την εμπλοκή του και στη διάρρηξη της πρωτοχρονιάς. Λένε γι αυτό:

Με τρεις συνεργούς

«Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε μία ακόμη υπόθεση κλοπής, το βράδυ της Κυριακής (31.12.2023) έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (01.01.2024), όπου μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς του, που αναζητούνται, διέρρηξαν οικία, στην πόλη της Ζακύνθου και αφαίρεσαν χρυσαφικά χρηματικής αξίας 6.000 ευρώ». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται τόσο για τον εντοπισμό των συνεργών όσο και για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες διαρρήξεις, που έχουν καταγγελθεί πρόσφατα.

Απότομη αναστροφή

Τις ίδιες ώρες στα Λεχαινά της Ηλείας, οδηγός αυτοκινήτου, που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές, στην προσπάθειά του να αγνοήσει τα σήματα των αστυνομικών για έλεγχο, έκανε απότομα αναστροφή και λίγο μετά προσέκρουσε σε κολώνα με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, με την πρόσκρουση πρόλαβε και διέφυγε και αναζητείται από την Αστυνομία.

Αναφέρει για το συμβάν η Αστυνομία: «Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργό τους που αναζητείται, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, ενήργησαν αναστροφή και ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν αστυνομικό έλεγχο. Οι αστυνομικοί, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο, ακινητοποιημένο λόγω πρόσκρουσης σε κολώνα, ενώ στη θέση του οδηγού βρέθηκε ο συλληφθείς, ο οποίος μεταφέρθηκε για τη λήψη πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο».

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο εντόπισαν και κατάσχεσαν:

  • Ένα ζεύγος κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
  • Έναν φορητό ασύρματο.
  • Τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Διαρρηκτικά εργαλεία.
  • Κοσμήματα.

 Και σε κατασκήνωση

Από την προανάκριση των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, από 02-09-2023 έως και 01-01-2024, στα Λεχαινά και στην Ανδραβίδα, διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε οικίες και κατασκήνωση, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 45.000 ευρώ και 2.700 ευρώ σε μετρητά, καθώς και τις κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις