Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπλίνκεν – Μητσοτάκης συνάντηση: “Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι πιο ισχυρές από ποτέ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπλίνκεν – Μητσοτάκης συνάντηση: “Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι πιο ισχυρές από ποτέ”

Μπλίνκεν - Μητσοτάκης συνάντηση: Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Αντονι Μπλίνκεν στις 6 το απόγευμα στην οικία του Ακρωτήρι στα Χανιά

«Δεν θυμάμαι άλλη εποχή που οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ήταν τόσο ισχυρές» είπε ο Άντονι Μπλίνκεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνάντησή τους στα Χανιά. Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Αντονι Μπλίνκεν στις 6 το απόγευμα στην οικία του Ακρωτήρι στα Χανιά, τον ξενάγησε σύντομα και ακολούθως, σύμφωνα με την ΕΡΤ προχώρησαν στο μπαλκόνι όπου είχαν μια σύντομη συζήτηση μεταξύ τους. Ακολούθησε ο πρώτος διάλογος μεταξύ τους μπροστά στις κάμερες όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευχαρίστησή του που υποδέχεται τον κ. Μπλίνκεν στην Ελλάδα, αλλά και για τη στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Ο κ. Μπλίνκεν είπε ότι η στρατηγική σχέση βρίσκεται σε υψηλό σημείο, τονίζοντας ότι δεν έχει ξαναδεί τόσο θερμές τις σχέσεις τα τελευταία 30 χρόνια και ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι η εμβάθυνση αυτή των σχέσεων οφείλεται και στην ηγεσία του. Η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη

Ο διάλογος Μπλίνκεν – Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας υποδέχομαι εδώ στο σπίτι στην Κρήτη, είναι το καλύτερο μέρος που συμβολίζει το βάθος της συνεργασίας μας. Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω σε μια στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο. Σε δύσκολες εποχές με προκλήσεις, είναι σημαντικό για εμάς να στεκόμαστε στο πλευρό ο ένας του άλλου και να ενισχύσουμε τις σχέσεις ως σύμμαχοι για να διασφαλίσουμε την ειρήνη στην περιοχή.

Αντονι Μπλίνκεν: Είναι τιμή να με υποδέχεστε στο σπίτι σας, έχω φίλους Έλληνες και ξέρω καλά τι σημαίνει να φιλοξενείς κάποιον στο σπίτι σας. Θα συμφωνήσω πολύ για αυτό που είπατε για τις διμερείς σχέσεις, δεν θυμάμαι καμία άλλη εποχή που οι σχέσεις και η φιλία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ήταν πιο ισχυρές. Οφείλεται και στην ηγεσία που έχετε δείξει εσείς και είμαστε ευγνώμων. Αντιμετωπίζουμε δύσκολες προκλήσεις αλλά είμαστε ενωμένοι είτε αυτό αφορά την Ουκρανία, είτε την Γάζα και αυτό μας προσφέρει πολύ μεγάλη δύναμη και προοπτική για το μέλλον. Εχουμε πολλά να συζητήσουμε. Η συνεργασία σας και η συμμαχία σας σημαίνουν πάρα πολλά για της ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις