Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μελόνι για μητέρες: “Πιάστε δουλειά”
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι για μητέρες: “Πιάστε δουλειά”

Μελόνι για μητέρες: «Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει επτά παιδιά, μπορείτε να το κάνετε»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι καλεί τις μητέρες της Ιταλίας να επιστρέψουν στη δουλειά, λέγοντας ότι αν εκείνη μπορεί να διοικήσει τη χώρα με μια επτάχρονη κόρη, το ίδιο μπορούν να κάνουν κι εκείνες. H Μελόνι παρότρυνε τις μητέρες να συνδυάσουν τη μητρότητα με την εργασία, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, της οποίας το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και την προώθηση της παραδοσιακής οικογένειας, δήλωσε ότι αν η ίδια και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, μπορούν να έχουν καριέρα και παιδιά, το ίδιο μπορούν και οι μητέρες στην Ιταλία.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει επτά παιδιά, μπορείτε να το κάνετε»

Ερωτηθείσα σχετικά με την προώθηση της μητρότητας από το κόμμα της, η Μελόνι δήλωσε σε τρίωρη συνέντευξη Τύπου: «Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μεταξύ του ρόλου του πρωθυπουργού και της κόρης μου, Τζινέβρα, δεν θα είχα καμία αμφιβολία, όπως κάθε άλλη μητέρα, διότι η μητρότητα δίνει κάτι που τίποτα άλλο δεν μπορεί να δώσει». Όμως η αμφιλεγόμενη πρωθυπουργός, η οποία χώρισε από τον σύντροφό της πέρυσι, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η μητρότητα μπορεί ή πρέπει να εμποδίζει τις γυναίκες να διατηρήσουν μια θέση εργασίας ή να ακολουθήσουν πολιτική καριέρα, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Όπως είπε η Τζόρτζια Μελόνι: «Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει επτά παιδιά. Η Ρομπέρτα Μετσόλα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει τέσσερα παιδιά. Μπορείτε να το κάνετε».

Το περιστατικό με τον πυροβολισμό που εξέθεσε τη Μελόνι

Τις τελευταίες ημέρες, η Μελόνι αντιμετωπίζει τις πολιτικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν όταν ένας από τους πολιτικούς του κόμματός της, ο Εμανουέλε Ποζόλο, 38 ετών, είχε ένα γεμάτο όπλο σε πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο οποίο κάποιος πυροβολήθηκε στο πόδι με το πιστόλι. Ο Ποζόλο παραδέχτηκε ότι είχε στην κατοχή του το μίνι περίστροφο, αλλά λέει ότι δεν πυροβόλησε. Ένας καλεσμένος πυροβολήθηκε στον μηρό, αν και δεν τραυματίστηκε σοβαρά, σε ένα περιστατικό που προκάλεσε επικρίσεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό, η Μελόνι δεν κατάφερε να κρύψει την απογοήτευσή της για όσα συνέβησαν. Είπε ότι ο Ποζόλο τέθηκε σε διαθεσιμότητα, εν αναμονή της απόφασης της κομματικής επιτροπής για το περιστατικό. Μια τέτοια κατάσταση δεν ήταν αποδεκτή για κανέναν Ιταλό, «πόσω μάλλον για έναν βουλευτή, για έναν βουλευτή των Αδελφών της Ιταλίας», δήλωσε απογοητευμένη. «Δεν είμαι διατεθειμένη να ζήσω αυτή τη ζωή, με αυτή την ευθύνη στους ώμους μου, αν οι άνθρωποι γύρω μου δεν κατανοούν αυτή την ευθύνη» σημείωσε, και πρόσθεσε: «Σε αυτό σκοπεύω να είμαι αυστηρή, όπως μπορείτε να δείτε».

Ξεκίνησε έρευνα η εισαγγελία

Οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Το θύμα φέρεται να είναι ο γαμπρός ενός σωματοφύλακα του υφυπουργού Δικαιοσύνης Αντρέα Ντελμάστρο, ο οποίος, σύμφωνα με τις εφημερίδες, συμμετείχε επίσης στο πάρτι στη Ροζάζα, κοντά στο Τορίνο. Ο 38χρονος Ποζόλο, σε δήλωσή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ότι «ο πυροβολισμός έγινε κατά λάθος από ένα πιστόλι που είχα νόμιμα στην κατοχή μου, αλλά δεν ήμουν εγώ αυτός που πυροβόλησε».

Η κατοχή πυροβόλων όπλων στην Ιταλία ρυθμίζεται αυστηρά, αν και το κόμμα της Μελόνι πρότεινε τον περασμένο μήνα να μειωθεί στα 16 η ελάχιστη ηλικία για την απόκτηση άδειας για κυνηγετικό όπλο. Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την έκπληξή τους για το περιστατικό και είχαν ζητήσει από τη Μελόνι να λάβει μέτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις