Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φανάρι Θεοφάνια 2024: Ο εορτασμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης
ΕΛΛΑΔΑ

Φανάρι Θεοφάνια 2024: Ο εορτασμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης

Φανάρι Θεοφάνια 2024: Με λαμπρότητα θα εορταστούν τα Θεοφάνια στο Σεπτρό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι

Ζωντανή σύνδεση με τον Γιώργο Αυτιά και το Καλημέρα του ΣΚΑΙ είχε όπως κάθε Σαββατοκύριακο ο Μανώλης Κωστίδης από το Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Με λαμπρότητα θα εορταστούν τα Θεοφάνια στο Σεπτρό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι. Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ανδρέα ενώ θα χειροτονήσει σε διάκονο τον μοναχό π. Εφραίμ. Και οι δύο προέρχονται εκ της αδελφότητας της Ιεράς Πατριαρχικής και Στυαροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Essex Μεγάλης Βρετανίας.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται Ανδρουλάκης και Κασσελάκης

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανίων Στέφανος Κασσελάκης, ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης  επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι για να παραστεί στον εορτασμό.

Στο Φανάρι βρίσκεται αυτή την στιγμή και ο Μανώλης Κωστίδης, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να γιορτάσει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, τον Αγιασμό των Υδάτων. Τα μέτρα ασφαλείας από τις τουρκικές Αρχές είναι δρακόντεια, διότι ο αριθμός των πιστών είναι τεράστιος. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Μπλίνκεν στην Τουρκία, τον οποίον θα υποδεχτεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις