Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυγέρη: Ο Παπανδρέου στη Σύμη, ο Καραμανλής στη Ραφήνα, εμείς στις Σπέτσες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη: Ο Παπανδρέου στη Σύμη, ο Καραμανλής στη Ραφήνα, εμείς στις Σπέτσες

Δώρα Αυγέρη: Το θεωρώ μια πρακτική που έχει δοκιμαστεί και στη χώρα μας, υποστήριξε για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες.

Την άποψή της για το ζήτημα της τριήμερης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις Σπέτσες εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δώρα Αυγέρη. «Το θεωρώ μια πρακτική που έχει δοκιμαστεί και στη χώρα μας. Θέλετε να σας θυμίσω για παράδειγμα τις συναντήσεις στη Σύμη από τον Γιώργο Παπανδρέου; Ή ακόμη και τις φιλοξενίες που έκανε ο Κώστας Καραμανλής στη Ραφήνα σε βουλευτές του, οι οποίοι θεωρούσαν ότι είναι και άκρως τιμητικό να μαζευτούν σε ένα τραπέζι, να μιλήσουν με τον πρόεδρο τους, με τον τότε πρωθυπουργό για πολύ σημαντικά πολιτικά ζητήματα», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

Απαντώντας στις αντιδράσεις για την επιστολή της Θεοδώρας Τζάκρη, που κυρίαρχα προήλθαν από τη βουλευτή Επικρατείας Έλενα Ακρίτα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «για όσους διάβασαν λίγο πολύ την επιστολή, που θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά καλογραμμένη και άκρως ευγενής, της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα κατάλαβαν ότι πρόκειται στην ουσία για έναν οδικό χάρτη για το πώς θα διανυθεί αυτό το διήμερο εργασίας στις Σπέτσες. Όπως ξέρετε δεν είναι χειμερινός προορισμός τουρισμού, είναι καλοκαιρινός».

Τι πιο σημαντικό…

Καταληκτικά υποστήριξε ότι «τι πιο σημαντικό 36, 37 άνθρωποι -δεν είναι και μεγάλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα- να καθίσουν πολύ συγκροτημένα και συντονισμένα, να παρουσιάσουν έναν απολογισμό της δράσης από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, σε σχέση και με τα πεδία των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων τους, και να παρουσιάσουν και τις δικές τους προτάσεις για το από εδώ και μετά. Αυτό έχει να κάνει και με τον οδικό χάρτη για τις κομματικές διεργασίες, αλλά και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Για την πρόταση νόμου που επίκειται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος δήλωσε ότι «είναι πάρα πολύ εύστοχη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να καταθέσει τη Δευτέρα -είναι και απόρροια της δήλωσης του προέδρου- πρόταση νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ήταν μια πρωτοβουλία που είχε ξανά αναληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούνιο 2022. Δεν έγινε αποδεκτό από την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τον προεκλογικό αγώνα για τις εκλογές του 2023, βάζοντας μέσα στο πρόγραμμά του ως προτεραιότητα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν είναι η πρώτη φορά που είναι ασυνεπής και ψεύδεται. Το κάνει και με ένα θέμα που προφανέστατα τού δημιουργεί πολύ μεγάλο ζήτημα στο εσωτερικό του κόμματός του και με στελέχη του και μάλιστα υπουργικά», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη και πρόσθεσε:

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου του. Και του προηγούμενου και του νέου προέδρου. Να γίνει πράξη, νόμος του ελληνικού κράτους, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είμαστε πάρα πολύ συνεπείς σε αυτό, διαχρονικά. Ζητάμε, όμως, να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης τι θα κάνει από Δευτέρα που θα έρθει η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα κωλυσιεργεί ή όχι. Θα φέρει άμεσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση αυτή την πρόταση νόμου;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις