Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μονακό: Ποια ομάδα θα περάσει μπροστά βαθμολογικά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Μονακό: Ποια ομάδα θα περάσει μπροστά βαθμολογικά

Ολυμπιακός - Μονακό: Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα και του Πίτερς

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (4/1, 21:15) ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Μονακό για την 19η αγωνιστική της EuroLeague στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί με σκορ 85-77, όμως η ομάδα του Μπαρτζώκα, με τις 5 σερί νίκες θα δείξει ότι αξίζει πολλά.

Τα δεδομένα του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον Ίγκνας Μπραζντέικις για να έχει ακόμα μία επιλογή στην περιφέρεια, αφήνοντας εκτός τον Λουκ Σίκμα που ήταν διαθέσιμος πριν από δύο βράδια, αλλά και τους Λούντζη, Πάπας, Τανούλη. Έτσι, η δωδεκάδα των ερυθρόλευκων θα έχει τους Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Μήτρου-Λονγκ, Κάναν, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ, Μπραζντέικις, Παπανικολάου, Πίτερς, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοβ, Φαλ.

Ο Ολυμπιακός έρχεται με σερί 3ων νικών από την διοργάνωση με την τελευταία του αναμέτρηση να ήταν με το Μιλάνο πριν 2 μέρες με σκορ 79-74. Βαθμολογικά, οι δύο ομάδες είναι ισοβάθμιες έχοντας 10 νίκες και 8 ήττες (Ολυμπιακός 6η και Μονακό 7η θέση).

Η συνέντευξη του Μπαρτζώκα και του Πίτερς

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις που έκανε ενόψει του αγώνα με το Μονακό τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καμία ρεβανσιστική διάθεση με καμία ομάδα, ενώ τόνισε ότι έχουν και φέτος μια πολύ καλή ομάδα με ταλέντο, αλλά είναι δύσκολο να πετύχουν όσα πέτυχαν και πέρυσι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το ματς: “Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, από την άλλη η σημασία του είναι ίδια. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση της χρονιάς, πάρα πολλές ομάδες παλεύουν να μπουν στη δεκάδα. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο, από το να προσαρμόσουμε τα πλάνα μας στην τακτική μας, με βάση τα κύρια σημεία του αγώνα και να περιμένουμε έναν ανταγωνιστικό παιχνίδι. Πρόκειται για μια ομάδα που είναι δεύτερη σε πόντους στο ζωγραφιστό, εκτελεί αρκετά στο iso παιχνίδι με παίκτες με ιδιαίτερο ταλέντο, όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Οκόμπο κι άλλοι παίκτες. Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με τη Μονακό για εμάς. Ελπίζω να είμαστε αυτοί που πρέπει και να κερδίσουμε”.

Για το αν ψάχνει μια ρεβάνς κόντρα στη Μονακό, επειδή στην κανονική διάρκεια δεν τα πηγαίνει καλά κόντρα στους Μονεγάσκους σε αντίθεση με τα playoffs και το Final-Four:

“Όχι δεν το βλέπουμε έτσι. Δεν έχουμε ρεβασινσιστική διάθεση με κανέναν, ούτε με τους εγχώριους αντιπάλους. Το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε τη δουλειά μας, να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας που μας στηρίζει με συνεχόμενα sold-out και θέλουμε να εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας. Είμαστε μια καλή ομάδα, χρειαζόμαστε χρόνο, έρχονται νέοι παίκτες και πρέπει να ενσωματωθούν. Όταν ο ρυθμός είναι τόσο έντονος πρέπει να είσαι συμπαγής αμυντικά και επιθετικά. Αν κάποιος κάνει λάθος τακτικά, τότε η αντίπαλη ομάδα τιμωρεί τη ζημιά. Μέρα με τη μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Παίξαμε πρόσφατα μαζί τους στον πρώτο γύρο, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, πολλά θα εξαρτηθούν από τη μέρα που θα βρεθούν κάποιοι παίκτες, ιδίως δικοί τους. Νομίζουμε θα είναι ένα καλό παιχνίδι”.

Για το ότι ο άμεσος συνεργάτης του είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι φέτος καλύτερη ομάδα: “Καλύτερη εννοεί ως προς το βάθος του ρόστερ. Πέρυσι δεν είχαμε σημαντικούς τραυματισμούς, είχαμε μικρές απουσίες. Φέτος υπάρχει μεγαλύτερο βάθος. Αυτό απαιτεί η EuroLeague, αυτό είχαμε συμφωνήσει και με τη διοίκηση. Νιώθουμε ότι το ταλέντο στην προπόνηση που βλέπουμε είναι υψηλό. Βέβαια για να αποδειχθεί αν είμαστε καλύτεροι πρέπει να κάνουμε τα ίδια και περισσότερα από πέρυσι, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Προπονητικά εμείς βλέπουμε σενάρια που μπορούμε να φτιάξουμε και οι παίκτες να εκπληρώσουν”.

Οι δηλώσεις του Πίτερς

Για το ματς με τη Μονακό: “Είναι πάντα δύσκολο για εμάς όταν αντιμετωπίζουμε τη Μονακό, εκτός απο το παιχνίδι στο Final Four. Θέλουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη”.

Για το αν αποτελεί προτεραιότητα το να σταματήσουν τον Μάικ Τζέιμς: “Το να σταματήσουμε τον Μάικ Τζέιμς είναι ένα πράγμα. Θεωρώ ότι είναι λάθος να προσεγγίσουμε έτσι το παιχνίδι. Πρέπει να τον δυσκολέψουμε και να παίξουμε ομαδική άμυνα. Δεν είναι ένας εναντίον ενός, αλλά Ολυμπιακός εναντίον Μονακό”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις