Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός 2024 – live: Οι ανακοινώσεις από τον Μαρινάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός 2024 – live: Οι ανακοινώσεις από τον Μαρινάκη

Ανασχηματισμός 2024 - live: Τα ονόματα

Ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει ως στόχο να διορθωθούν δυσλειτουργίες, αλλά και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε τις αποφάσεις του και αποφάσισε με το νέο έτος να κάνει restart στο κυβερνητικό σχήμα με κάποιες επιμέρους αλλαγές. Ο ανασχηματισμός που γίνεται δεν θα είναι δομικός. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός δεν συνηθίζει τις σαρωτικές αλλαγές και έχει επιλέξει να αλλάξει πρόσωπα που θεωρεί ότι δεν έφεραν εις πέρας με επιτυχία το έργο που τους είχε ανατεθεί.

Οι εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό, με αφορμή διάφορες αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί σε υπουργεία αλλά και κάποιες λανθασμένες προσεγγίσεις υπουργών. Αν και ο κύριος Μητσοτάκης, όπως φάνηκε και από την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης της Ν.Δ., δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ένας διορθωτικός ανασχηματισμός στην αυγή του νέου χρόνου θα έδινε σήμα επανεκκίνησης, ειδικά σε τομείς που είναι κρίσιμοι για την καθημερινότητα των πολιτών.

Η ανακοίνωση για τον μίνι ανασχηματισμό:

Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις