Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μουτίδου – Παναγία: Γιατί ιερέας μηνύει την ηθοποιό
LIFESTYLE

Μουτίδου – Παναγία: Γιατί ιερέας μηνύει την ηθοποιό

Μουτίδου - Παναγία: Η ηθοποιός είχε ανεβάσει βίντεο λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στο οποίο αναφερόταν σε "Παναγία Αχαΐρευτη της Μυκόνου".

Επιστολή απέστειλε ο π. Στυλιανός Ευαγγγέλου στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με την οποία κοινοποιεί την πρόθεσή του να υποβάλλει μήνυση στην Σοφία Μουτίδου για τη φράση “Παναγία Αχαΐρευτη της Μυκόνου” σε βίντεο. Η ηθοποιός είχε δημοσιεύσει το επίμαχο βίντεο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όπου σχολίαζε με χιουμοριστικό τρόπο τις γιορτές, την προσμονή των Χριστουγέννων και την πίστη γενικότερα.

Τι αναφέρει ο κληρικός στην επιστολή του:

“Κύριοι καλημέρα σας, καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλο τον κόσμο,

Αν και δεν μένω εδώ και πολλά χρόνια στο όμορφο νησί της Μυκόνου, η καταγωγή των γονέων μου είναι από εκεί, έχω υπέροχες αναμνήσεις ως παιδί (είμαι τώρα 63 ετών) και θυμάμαι ένα αγνό , παραδεισένιο μέρος, πριν την αλλοτρίωση που υπέστη τα τελευταία 25 χρόνια.

Πρόσφατα έγινα δέκτης μιας ασχήμιας. Μια κυρία , της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα και ευτυχώς για μένα, η κυρία Μουτίδου, ηθοποιός στο επάγγελμα, σε βίντεο της στο YOUTUBE, μεταξύ άλλων τόλμησε να πιάσει στο στόμα της το πρόσωπο της Παναγίας μας χρησιμοποιώντας σε κοροϊδευτικό τόνο τη φράση “Παναγία η Αχαΐρευτη που είναι στη Μύκονο η Αγία της Περιοχής”. Στη Μύκονο δεν υπάρχει Παναγία Αχαΐρευτη, υπάρχει μονάχα Παναγία Τουρλιανή και Παναγία Παραπορτιανή.

Η λέξη αχαΐρευτος -η, είναι ύβρις, χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός ανθρώπου που δεν έκανε χαΐρι, δεν προόδευσε εξαιτίας των ελαττωμάτων του, κυρίως της τεμπελιάς του, ανεπρόκοπος.

Συνεπώς η κυρία Μουτίδου προσβάλλει βάναυσα μέσα στα Χριστούγεννα το ίδιο το πρόσωπο της Παναγίας, ρυπαίνοντας ουσιαστικά ένα θρησκευτικό σύμβολο (Άρθρο 191Α – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας) και ενώ ταυτόχρονα υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, όπως ακριβώς ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

Με βάση τα 2 παραπάνω άρθρα, η κυρία Μουτίδου θα κληθεί σύντομα σε απολογία ενώπιον του φυσικού της Δικαστή. Και εκεί, πλάκες δεν χωρούν.

Καλή χρονιά σε όλους”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις