Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία: Ιδιοκτήτης μπαρ σώζει 5χρονο κορίτσι από τον δρόμο – Έρευνες για πιθανή εγκατάλειψη
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ιδιοκτήτης μπαρ σώζει 5χρονο κορίτσι από τον δρόμο – Έρευνες για πιθανή εγκατάλειψη

Το θέμα αποκάλυψε βουλευτής

Ένα 5χρονο κορίτσι που τριγυρνούσε μόνο του στους δρόμους του Μοντραγκόνε στην Ιταλία εντοπίστηκε από έναν ιδιοκτήτη μπαρ.  Ο άνδρας, βλέποντας το χαμένο κορίτσι να περιφέρεται στους δρόμους του Μοντραγκόνε στην Κάτω Ιταλία, το συνόδευσε μέσα στην επιχείρησή του για να τo καθησυχάσει και ειδοποίησε την αστυνομία. Το περιστατικό έκανε γνωστό ο Φραντσέσκο Εμίλιο Μπορέλι , βουλευτής της Συμμαχίας Πρασίνων-Αριστερών, ο οποίος ενημερώθηκε από τον δημοσιογράφο Πίνο Γκρατσιόλι σύμφωνα με τον οποίο η 5χρονη είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς της.

Στη συνέχεια ο βουλευτής επικοινώνησε με την αστυνομία για να επιβεβαιώσει τι είχε συμβεί. «Μια φρικτή ιστορία που θα παρακολουθήσω βήμα βήμα», είπε σε ανάρτησή του στο Facebook. Η αστυνομία, σύμφωνα με τον Μπορέλι τον διαβεβαίωσε ότι το παιδί είναι ασφαλές και ότι ο αρμόδιος δικαστής έχει ήδη ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, τον εντοπισμό των γονέων και την έρευνα για τι συνέβη.

«Δεν υπάρχει ποτέ λόγος να εγκαταλείψεις ένα παιδί, είναι μια απάνθρωπη και απαράδεκτη πράξη. Οι γονείς αυτού του μικρού κοριτσιού πρέπει να εντοπιστούν και, αν επιβεβαιωθεί η εγκατάλειψη, να τιμωρηθούν σκληρά», είπε ο ίδιος ο βουλευτής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις