Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμο για σκουπίδια: Τι θα πρέπει να προσέχουν οι διοργανωτές εκδηλώσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο για σκουπίδια: Τι θα πρέπει να προσέχουν οι διοργανωτές εκδηλώσεων

Πρόστιμο για σκουπίδια: Σε εφαρμογή τέθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη. Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον νέο δήμαρχο

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη στον τομέα της καθαριότητας τίθεται σε ισχύ από τις 02/01, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή του νέου δημάρχου της πόλης Στέλιου Αγγελούδη, αντιδημάρχων, εντεταλμένων και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο Στέλιος Αγγελούδης είπε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι η καθαριότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή του και πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις, ιδιαίτερα μετά τις γιορτές, καθώς τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα καθώς επίσης ειδικό σχέδιο για τα ογκώδη αντικείμενα που είναι πεταμένα στους δρόμους.

Θεσσαλονίκη: Έρχονται πρόστιμα

Επίσης, τονίστηκε πως θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους προχωρούν σε ανακαινίσεις κατεβάζοντας τα άχρηστα υλικά στα πεζοδρόμια και πως σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Τσικνοπέμπτη, οι διοργανωτές θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να καθαρίζουν τους χώρους μετά τα υπαίθρια πάρτι. Στους σχεδιασμούς της νέας διοίκησης είναι η αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης, καθώς επίσης η ενεργοποίηση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και μέσων για να μπορέσει να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις