Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεαρός με skateboard πετάχτηκε σε καταπέλτη πλοίου που αναχωρούσε – Τον έσωσε λιμενικός
ΕΛΛΑΔΑ

Νεαρός με skateboard πετάχτηκε σε καταπέλτη πλοίου που αναχωρούσε – Τον έσωσε λιμενικός

Ο καπετάνιος του πλοίου με ανάρτησή του περιγράφει το περιστατικό

Μια εν εξελίξει τραγωδία απέτρεψε ένας λιμενικός στο λιμάνι της Ερμούπολης, όταν είδε έναν νεαρό άνδρα με skateboard να προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο που αναχωρούσε και που εκείνη την ώρα σήκωνε τον καταπέλτη. Ο λιμενικός είδε το νεαρό -που έδειχνε να μην είχε συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης- πάνω σε skateboard να προσπαθεί να προλάβει το πλοίο Blue star Myconos που εκείνη τη στιγμή αναχωρούσε από το λιμάνι, καθώς είχε λάβει άδεια απόπλου και ο καταπέλτη ήταν ήδη υψωμένος κατά το ήμισυ. Η σκηνή κράτησε 1-2 δευτερόλεπτα, όλοι όσοι ήταν μπροστά είχαν «παγώσει» καθώς κατάλαβαν την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Ωστόσο, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του, αντέδρασε αστραπιαία και σταμάτησε την πορεία του νεαρού προς τον καταπέλτη, κίνηση η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα του κόστιζε τη ζωή. Το επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, λίγο μετά τις 20:00. Ο Λιμενικός Υπηρεσίας Ισίδωρος Πρίντεζης ήταν ο άνδρας που -μάλλον- έσωσε τη ζωή του νεαρού, χωρίς ο δεύτερος να το καταλάβει. Την περιπέτεια έκανε γνωστή με ανάρτηση στο Facebook ο καπετάνιος, κ. Ισίδωρος Μαμίδης.

Δείτε τη δημοσίευση:

Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους ,σήκωνε τον καταπέλτη μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει ,προέκυψε νεαρός με σακκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard. Προερχόμενος από την δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη ,ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα. Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα. Πήγαινε κατ ευθείαν η να τσακίσει πάνω στα «νύχια» η να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα. Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγωσαμε.

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας ) Ισίδωρος Πρίντεζης που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι , ανεστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντας του πιθανότατα τη ζωη. Προσδεδεμενο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος εδηλωσε πως πήγαινε για Μύκονο. Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ.Ισιδωρο Πρίντεζη.

Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν. Το μόνο που θα πω ,είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν. Στους συναδέλφους ναυτικούς,(που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου ) το μόνο που μπορώ να πω, είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα. Η φωτογραφία του ατόμου είναι βέβαια μοντάζ. Του πλοίου πραγματική ,μισό λεπτό περίπου μετά το συμβάν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις