Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιθέα καταδίωξη διαρρηκτών: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα καταδίωξη διαρρηκτών: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Καλλιθέα καταδίωξη διαρρηκτών: Καρέ καρέ η καταδίωξη των δραστών

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο αλλοδαποί, 20 και 21 ετών, που συνελήφθησαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, χθες το μεσημέρι, στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια. Ειδικότερα, οι νεαροί εντοπίστηκαν στη Νέα Σμύρνη, να επιβαίνουν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα και ξεκίνησε η καταδίωξη. Στην λεωφόρο Συγγρού οι κατηγορούμενοι εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας προς την πλευρά της Καλλιθέας, αλλά μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και αναζητήσεις, εντοπίστηκαν στους ακάλυπτους χώρους δύο πολυκατοικιών, όπου είχαν κρυφτεί και συνελήφθησαν. Σε βάρος του 21χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών, με συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών για διακεκριμένες κλοπές.

Καρέ καρέ η καταδίωξη των δραστών

H απίστευτη καταδίωξη της αστυνομίας για τη σύλληψη δύο κακοποιών στην Καλλιθέα καταγράφηκε σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η τηλεόραση του Mega. Σε αυτό, φαίνεται η στιγμή που αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακινητοποιούν διαρρήκτη που είχε κρυφτεί σε πιλοτή πολυκατοικίας και του περνούν χειροπέδες. Εκείνος προσπαθεί να διαφύγει, αλλά αστυνομικοί και πολίτες έχουν δημιουργήσει γύρω του ασφυκτικό κλοιό. Του φορούν χειροπέδες και τον οδηγούν στο περιπολικό. Στις 13:30, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του που συνελήφθη, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτια και καταστήματα στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Δοϊράνης στην Καλλιθέα.

Οι δύο άντρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων των σπιτιών λόγω εορτών, χτύπησαν μέρα μεσημέρι. Μπήκαν από τον ακάλυπτο και προσπάθησαν να ανέβουν στα μπαλκόνια από σημείο που δεν ήταν ορατό από τον δρόμο. Ένοικος σπιτιού του 5ου ορόφου τούς κατάλαβε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Όπως φαίνεται στο βίντεο, τρεις μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησε η καταδίωξη.

Πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα

Οι δύο δράστες πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα για να διαφύγουν. Οι πολίτες, έντρομοι, βγήκαν έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα.

Το κυνηγητό των αστυνομικών με τους διαρρήκτες κράτησε περίπου ένα τέταρτο. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια πολιτών κατάφεραν να τους ακινητοποίησουν και να τους φορέσουν χειροπέδες. Οι ίδιοι δράστες πριν από λίγες μέρες είχαν ληστέψει κατάστημα ειδών συγκόλλησης. «Πριν από 5 ημέρες είχα τους δικούς μου εργολάβους και τους πήραν τα μηχανήματα μέσα από το αμάξι. Περάσανε, πήρανε τα μηχανήματα και φύγανε. Οι ίδιοι ακριβώς», ανέφερε καταστηματάρχης. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για σπείρα διαρρηκτών και αναζητεί τους συνεργούς τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις