Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μιλάνο Αρμάνι: O Παπανικολάου καλεί τον κόσμο στο ΣΕΦ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Μιλάνο Αρμάνι: O Παπανικολάου καλεί τον κόσμο στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός - Μιλάνο Αρμάνι: Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (2/1, 21:15) ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Μιλάνο Αρμάνι για την 18η αγωνιστική για την EuroLeague στο ΣΕΦ, το πρώτο παιχνίδι για το 2024. Στην έδρα του Μιλάνο, οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί με σκορ 65-53, σε ένα παιχνίδι που ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν είχε τους νέους παίκτες στο ρόστερ.

Η βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός έχει ένα σερί νικών στην διοργάνωση έχοντας την 8η θέση με 9 νίκες και 8 ήττες, και απόψε η ομάδα του Μπαρτζώκα θα κάνει τα πάντα για να ανέβει στην 6αδα της EuroLeague. Από την άλλη το Μιλάνο βρίσκεται στην 13η θέση με 7 νίκες και 10 ήττες, με το τελευταίο παιχνίδι να είναι κόντρα στην Μπασκόνια που η γαλλική ομάδα νίκησε με σκορ 76-67. Αναλυτικά η βαθμολογία είναι η εξής:

Τα δεδομένα του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες έρχονται με ένα σερί τεσσάρων νικών με το τελευταίο παιχνίδι να ήταν στο πρωτάθλημα κόντρα στον Άρη, εντός έδρας, με σκορ 85-71. Ο Ολυμπιακός θέλει να διευρύνει αυτό το σερί έχοντας απόψε στην διάθεση του ο Μπαρτζώκας και τον Πετρουσέφ που μπορεί να παίξει στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Τόμας Γουόκαπ να μένει εκτός προγράμματος, λόγω του διαστρέμματος που αποκόμισε στο ματς με τον Άρη, ενώ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν περιθώριο να υποτιμήσουν τους Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται σε καλό μομέντουμ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

“Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. Το πρόγραμμά μας ξεκινάει αύριο, με το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, απέναντι στην Αρμάνι, η οποία είναι σε καλό μομέντουμ.

 Ανεξάρτητα από το εάν έχασε στο ιταλικό πρωτάθλημα και το εάν έχει ελλείψεις, στα τελευταία ματς έχει κερδίσει με μεγάλες διαφορές στο γήπεδό της τη Βιλερμπάν και την Μπασκόνια, ή εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα ή χάνοντας στην τελευταία κατοχή εκτός έδρας από την Παρτιζάν, ενώ ήταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι. Δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Είναι μία ομάδα με εμπειρία. Παίζει με μεγάλο physicality, με μεγάλη ένταση στην άμυνα. Έχει, φυσικά, έναν φοβερό προπονητή (σσ. τον Ετόρε Μεσίνα).

Οποιουδήποτε είδους υποτίμηση του συγκεκριμένου ματς (από μέρους μας) θα είναι καταστροφή. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα στο γήπεδό μας, με το κοινό μας, με τους φιλάθλους μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα σημαντικά πράγματα που απαιτούνται σε αυτό το ματς, τα οποία είναι πάντοτε και τα απλά. Δηλαδή, το με πόση ένταση παίζεις, το κατά πόσο ακολουθείς το πλάνο, (το αν παίρνεις) τις διεκδικούμενες μπάλες και τα ριμπάουντ, το να μην δώσεις κατοχές στα χέρια τους και το να διαβάσεις καλά το παιχνίδι, που είναι απαραίτητο απέναντι σε ομάδες που ξέρουν να διαβάζουν καλά τις καταστάσεις.

Ο Γουόκαπ έκανε θεραπεία σήμερα (1/1), δεν θα κάνει προπόνηση. Το διάστρεμμα δεν δείχνει βαρύ, έχει ένα μικρό πρήξιμο. Κάνει θεραπεία, κάνει αυτά που πρέπει. Αύριο θα ξέρουμε. Νομίζω ότι λογικά θα παίξει. Αν δεν παίξει, θα είναι γιατί πραγματικά, θα είναι αδύνατον”, ανέφερε αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός.

Οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού

Παράλληλα, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων, Παπανικολάου, απηύθυνε κάλεσμα στους φιλάθλους, προκειμένου να γεμίσουν το ΣΕΦ.

“Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους. Αύριο (2/1) έχουμε το ματς με την Αρμάνι. Θα είναι δύσκολο. Είναι και το πρώτο της χρονιάς. Θέλουμε να μπούμε με το δεξί στην νέα χρονιά, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στον δεύτερο γύρο. Παίζουμε με μια συμπαγή ομάδα, πάρα πολύ δυνατή, πολύ physical. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και στο κομμάτι της δύναμης, αλλά και στο πνευματικό κομμάτι. Θα είναι ένας αγώνας σαράντα λεπτών και πρέπει να δώσουμε όλη μας την ενέργεια, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη.

Ελπίζουμε να έχουμε τον κόσμο μας στο πλάι μας. Καταλαβαίνω πως είναι γιορτινές μέρες, όμως, πραγματικά χρειαζόμαστε πάρα πολύ τη βοήθεια των φιλάθλων μας και ελπίζω να έχουμε ένα γεμάτο ΣΕΦ, προκειμένου όλοι μαζί να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη”.

Οι άλλοι αποψινοί αγώνες:

Φενερμπαχτσέ – Ερυθρός Αστέρας (19:45)

Ζαλγκίρις Κάουνας – Άλμπα Βερολίνου (20:00)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό (21:05)

Παρτιζάν – Βιλλερμπάν (21:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις