Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρωτοχρονιά: Το έριξε στον χορό ο Δημήτρης Κουτσούμπας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοχρονιά: Το έριξε στον χορό ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Σε ηπειρώτικους ρυθμούς ο Περισσός

Η λατρεία που έχει ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον χορό είναι κάτι παραπάνω από γνωστή. Με τους Ηπειρώτες να του λένε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, δεν γινόταν να μην ρίξει τις γυροβολιές του.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποδέχθηκε στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στον Περισσό, τα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Εκτός από τα κάλαντα, δεν μπορούσαν να λείπουν το τραγούδι, αλλά και ο χορός.

Η χορωδία της Ομοσπονδίας τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια του τόπου, ενώ ο Σάββας Σιάτρας με την ορχήστρα του τραγούδησε άσματα της Ηπείρου, τα οποία χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών του Δήμου Χαϊδαρίου μαζί με μέλη του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και φυσικά τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αρχικά ακούστηκαν παραδοσιακά πολυφωνικά ηπειρώτικα κάλαντα, αλλά και ένα άσμα στο ίδιο ύφος με επαναστατικό στίχο. Σειρά πήραν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια, όπως η «Κοντούλα Λεμονιά», την οποία τραγούδησε και ο κ. Κουτσούμπας, ενώ στη συνέχεια έπιασε… δουλειά το χορευτικό, με τον κ. Κουτσούμπα να ακολουθεί στην κεφαλή τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Μάκη Κιάμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις