Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στις 19,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στις 19,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα για τη ΝΔ, της τάξεως των 19,9 ποσοστιαίων μονάδων, με δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και ανησυχία κυρίως για την ακρίβεια καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 32,1%, έναντι 12,2 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,4%. Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,5%, η Ελληνική Λύση 4,9% και οι «Σπαρτιάτες» βρίσκονται στο οριακό για ένταξη στο κοινοβούλιο 3%. Όλα τα άλλα κόμματα δεν συγκεντρώνουν ποσοστά που θα τους επέτρεπαν την είσοδο στη Βουλή, με την «Πλεύση Ελευθερίας» να φτάνει στο 2,7%, τη «Νίκη» στο 2,6%, το ΜέΡΑ25 στο 2,3% και τη «Νέα Αριστερά» στο 1,8%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 8,1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», προηγείται στην δημοτικότητα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, με ποσοστό 38% έναντι 24% του δεύτερου Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 10%. Επίσης σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Analysis στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% και το ΚΚΕ με 10,3%. Η Ελληνική Λύση φτάνει στο 5,9%, οι «Σπαρτιάτες» στο 3,6%, η «Πλεύση Ελευθερίας» στο 3,2%, η «Νίκη» φτάνει στο 3,1%, το ΜεΡΑ25 στο 2,8% ενώ η «Νέα Αριστερά» στο 2,2%.

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα

Περισσότεροι από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση απάντησαν πως η χώρα δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με ποσοστό 54%, έναντι 40%, που υποστήριξαν το αντίθετο.

Βασικό πρόβλημα που προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες παραμένει η ακρίβεια. Το 63% των ερωτηθέντων την κατέταξαν πρώτη, ενώ ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η εγκληματικότητα με 23%. Κατά τα λοιπά η Παιδεία και οι χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά καταγράφεται υποχώρηση του ενδιαφέροντος στο 9%, ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας των προβλημάτων με 1% βρίσκονται οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις