Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού: Οι αυστηρές συστάσεις του ΕΟΔΥ ενόψει της Πρωτοχρονιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού: Οι αυστηρές συστάσεις του ΕΟΔΥ ενόψει της Πρωτοχρονιάς

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού: Τι λέει ο ΕΟΔΥ για μάσκες και εμβολιασμός

Αυξημένη διασπορά του κορονοϊού, αλλά και των άλλων αναπνευστικών ιών (γρίπη, αναπνευστικός συγκυτιακός ιός-RSV) που κυκλοφορούν στην κοινότητα έχουν προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών. Μάλιστα ο ΕΟΔΥ χθες μετά και την τελευταία επιδημιολογική εικόνα προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις, ενόψει του πρωτοχρονιάτικου Ρεβεγιόν. Το επικίνδυνο λοιπόν κοκτέιλ κορονοϊού και γρίπης που παρατηρείται στην κοινότητα έχει αυξήσει σημαντικά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά την covid-19, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση 37%. Πρόκειται για έναν αριθμό υψηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022, ενώ καταγράφηκαν 62 θάνατοι. Τα στοιχεία αφορούν το διάστημα 18 με 24 Δεκεμβρίου.

Η έκκληση του ΕΟΔΥ ενόψει των εορτών

«Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων, έτσι ώστε να αποφύγουμε σοβαρές περιπτώσεις νόσησης και να έχουμε απώλειες συνανθρώπων μας. Ειδικά, από τη στιγμή που έχουμε πλέον στη διάθεση μας αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης, όπως τα εμβόλια και την αποτελεσματική θεραπεία, όπως η αντιική θεραπεία κατά του Covid, είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην χθεσινή του ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις