Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Το τελευταίο παιχνίδι για το 2023 το θέλουν νικηφόρο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Το τελευταίο παιχνίδι για το 2023 το θέλουν νικηφόρο

Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις του προπονητή και του Κάνααν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management 

Απόψε (29/12, 21:00) η Άλμπα Βερολίνου υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 17η αγωνιστική της EuroLeague στο Μερσέντες-Μπενζ Αρένα. Η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει 8 νίκες και 8 ήττες και απόψε που είναι ο τελειώνει ο πρώτος γύρος και το τελευταίο παιχνίδι για το 2023, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλειδώσουν με νίκη. Να σημειωθεί ότι, οι δύο ομάδες από το 2019 έχουν αντιμετωπιστεί 10 φορές με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί σε νίκες έχοντας 7.

Η βαθμολογία

Οι Πειραιώτες βρίσκονται αρκετά χαμηλά και εκτός 10αδα, ενώ η Γερμανική ομάδα είναι το εξίσου χαμηλότερα έχοντας 3 νίκες και 13 ήττες. Αναλυτικά η βαθμολογία είναι η εξής:

Τα δεδομένα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έρχεται με 2 νίκες, οι οποίες η μια είναι στο πρωτάθλημα με τον Απόλλων Πάτρας εντός έδρας με σκορ 84-65 και η άλλη νίκη στην EuroLeague από την Βιλλερμπάν εκτός έδρας με σκορ 73-85.

Οι δηλώσεις του coach

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για τις απαιτήσεις αυτού του αγώνα, αλλά και συνολικά για την μέχρι τώρα πορεία των ερυθρολεύκων στη διοργάνωση.

“Πρέπει να συγκεντρωθούμε στις απαιτήσεις αυτού του παιχνιδιού που είναι παρόμοιες με εκείνες του αγώνα με τη Βιλερμπάν. Είναι ένα παιχνίδι που αν χάσεις αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, αλλά το να το κερδίσεις απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και καλή εμφάνιση. Την προηγούμενη εβδομάδα αποδείχθηκε ότι η Άλμπα μπορεί να κερδίσει (σσ. κέρδισε την Μπαρτσελόνα). Έχουν επιστρέψει οι τραυματίες, παίζει ο Ματ Τόμας, παίζει ο Στέρλινγκ Μπράουν. Είναι μία καλή ομάδα και χρειάζεται να παίξεις καλά να για κερδίσεις.

Η EuroLeague είναι μία διοργάνωση στην οποία δεν μπορείς να υποτιμήσεις και να αφήσεις κανένα παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη και πέρσι με την Άλμπα, η οποία έκανε πολύ σημαντικές νίκες στο τέλος της χρονιάς. Πρέπει να έχουμε σεβασμό στον προπονητή και στον τρόπο που παίζουν. Έχουν πρωταθλητές. Παίζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο εδώ και χρόνια. Είναι η πρώτη ομάδα στα κλεψίματα, οπότε δεν πρέπει να τους δώσουμε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον. Και σε τελική ανάλυση να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε σοβαροί σε ένα ματς απαιτήσεων.

Ακόμα και πέρσι που τερματίσαμε πρώτοι στην regular season, στον πρώτο γύρο είχαμε 11-6. Θέλω να πω ότι όλοι χάνουν και χάνουν συστηματικά. Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Χάσαμε τέσσερα ματς στον πόντο, στην τελευταία κατοχή και πιθανόν (σσ. να φταίει) ο δικός μας χειρισμός, εννοώ των παικτών και των προπονητών, αλλά και η τύχη ή συγκυρία που παίζει πολλές φορές ρόλο και φυσικά η έλειψη προετοιμασίας. Αυτή τη στιγμή δείχνουμε πολύ πιο γεμάτοι στο ρόστερ μας μετά τις προσθήκες.

Ήταν κάτι που ούτως ή άλλως είχαμε συναποφασίσει με τη διοίκηση, ότι θα δούμε πώς θα πάει η ομάδα και τι χρειάζεται, ώστε να ενισχυθούμε όταν πρέπει. Νομίζω ότι το έχουμε κάνει σε καλό επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε καλύτερο δεύτερο γύρο, αλλά πάντα πρέπει να αναγνωρίζουμε και τις δυσκολίες. Η EuroLeague γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε χρόνο, οι ομάδες παίζουν όλο και καλύτερα. Δεν είναι εύκολο τίποτα. Κάθε μέρα που περνάει είναι προς όφελος του Πετρούσεφ, αλλά και προς όφελός μας. Παίζει όλο και καλύτερα και αισθάνεται όλο και καλύτερα με το σύστημά μας”.

Οι δηλώσεις του Κάνααν

“Κάποιες φορές παιχνίδια σαν κι αυτό μπορούν να γίνουν παγίδες. Δεν θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε ‘οκ’. Ήξερα ερχόμενος εδώ ότι θα είναι δύσκολη χρονιά. Εννοώ ότι η EuroLeague είναι δύσκολη τώρα. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και προφανώς υπάρχουν πολλά παιχνίδια που ευχόμαστε να παίρναμε πίσω και να τα κερδίσουμε. Αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού, πρέπει να μάθουμε από αυτό, να προχωρήσουμε μπροστά”. 

Για το ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πλήρης από την επόμενη εβδομάδα: “Εμείς απλά μπορούμε να συνεχίσουμε να προσθέτουμε παίκτες. Είναι μεγάλη σεζόν και χρειαζόμαστε κορμιά και να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα”.

Ο άλλος αποψινός αγώνας:

Μονακό – Μπαρτσελόνα (21:00)

Τα χθεσινά αποτελέσματα (28/12):

Αναντολού Εφές – Φενερμπαχτσέ (84-89)

Παρτιζάν – Βίρτους Μπολόνια (75-77)

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μακάμπι Τελ Αβίβ (70-78)

Βιλλερμπάν – Ρεάλ Μαδρίτης (76-77)

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας (82-65)

Μιλάνο – Μπασκόνια (76-67)

Μπάγερν – Βαλένθια (85-84)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις