Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παρτίζαν – Βίρτους: Χιλιάδες λούτρινα κουκλάκια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρτίζαν – Βίρτους: Χιλιάδες λούτρινα κουκλάκια

Παρτίζαν - Βίρτους: Ο αγώνας και η ήττα των Σέρβων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (28/12) λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης της Παρτίζαν με τη Βίρτους Μπολόνια για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague, οι φίλοι της ομάδας των ασπρόμαυρων του Βελιγραδίου προχώρησαν σε μία πολύ όμορφη κίνηση για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της σερβικής ομάδας λίγο πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο χιλιάδες λούτρινα κουκλάκια. Όπως είναι λογικό χρειάστηκε κάποια ώρα για να καθαρίσει ο αγωνιστικός χώρος από τα αρκουδάκια που γέμισαν το παρκέ για να ξεκινήσει το ματς. Πρόκειται για μία κίνηση που γίνεται για φιλανθρωπικούς λόγους και συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο αγώνας

Η Παρτιζάν παρόλο που έκανε μια καλή κίνηση με τα αρκουδάκια στο παρκέ, στο θέμα του αγωνιστικού δεν τα πήγε καλά. Η Μπολόνια πήρε το παιχνίδι με σκορ 75-77. Άστοχος ο Καμίνσκι στο τελευταίο σουτ των Σέρβων, με τους Ιταλούς να συνεχίζουν στις υψηλές πτήσεις.

Η Βίρτους Μπολόνια επέβαλε τον ρυθμό της στο πρώτο μέρος στο Βελιγράδι, με τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι να περιορίζουν την Παρτίζαν και να κρατούν χαμηλά τους γηπεδούχους. Οι Ιταλοί είχαν τον πρώτο λόγο στο μεγαλύτερο μέρος του 20λεπτου, πιάνοντας ακόμη και διψήφια διαφορά, με την Παρτίζαν να αντιδρά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και στις αρχές του δευτέρου, ισοφαρίζοντας με ένα μικρό σερί (23-23) με μπροστάρη τον Τζέιμς Νάναλι. Η Μπολόνια ωστόσο διατήρησε τα ηνία του ματς και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με πέντε πόντους διαφορά με επιθετικό πλουραλισμό (36-41).

Δεύτερο μέρος

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με την εικόνα να παραμένει ίδια στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Ιταλούς σε θέση οδηγού και την Παρτίζαν σε κοντινή απόσταση. Λούντμπεργκ, Μπελινέλι, Σενγκέλια και Αμπάς έδιναν τις λύσεις για την Μπολόνια, την ώρα που οι Σέρβοι στηρίζονταν στον Νάναλι που αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου στην επίθεση. Στην τέταρτη περίοδο η Παρτίζαν έδειξε σφυγμό, επέστρεψε στο ματς και το φινάλε ήταν… θρίλερ. Βολές εκατέρωθεν για τις δύο ομάδες στο τελευταίο λεπτό, με τον Καμίνσκι να βρίσκει σίδερο στο τελευταίο σουτ της ομάδας του Ομπράντοβιτς και την Βίρτους να πανηγυρίζει τη νίκη με 77-75.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις