Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κηδεία αστυνομικού – Ρέντη: Παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κηδεία αστυνομικού – Ρέντη: Παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κηδεία αστυνομικού - Ρέντη: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το θάνατο του αστυνομικού 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί, αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη. Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από μερικές εβδομάδες, μεταξύ οπαδών και αστυνομίας στου Ρέντη. Χθες στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως «η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής».

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Facebook. «Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη», είπε ο πρωθυπουργός, «είναι ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια». «Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλικαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου», καταλήγει το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για το θάνατο του αστυνομικού

Ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του χθες στις 12.34.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

To περιστατικό στου Ρέντη είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο χώρο της αστυνομίας, ενώ ένστολοι είχαν διαμαρτυρηθεί ζητώντας μεταξύ άλλων να μην στέλνονται δυνάμεις σε αγώνες.  Υπενθυμίζεται πως για τον τραυματισμό του αστυνομικού έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί ένας 18χρονος, ο οποίος μάλιστα ζήτησε δύο φορές να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Παρόλο που την πρώτη φορά το αίτημά του απορρίφθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιθανόν στη δεύτερη απόπειρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης βίας σε αθλητικούς χώρους σχηματίζουν δικογραφία σχετικά με την εγκληματική οργάνωση, που έχει δράσει στα επεισόδια στου Ρέντη και σε αυτήν την περίπτωση ο 18χρονος μπορεί να συνεισφέρει ως μάρτυρας για αυτήν την υπόθεση οπαδικής βίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις