Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παρίσι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εξωφρενικές τιμές στα ξενοδοχεία
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εξωφρενικές τιμές στα ξενοδοχεία

Παρίσι: Εξωφρενικές τιμές στα ξενοδοχεία λόγω Ολυμπιακών Αγώνων -Πάνω από 1.000 ευρώ τη βραδιά

Οι ξενοδόχοι στο Παρίσι ξέφυγαν τελείως με τις τιμές ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Σύμφωνα με τη «Liberation», η Ενωση Καταναλωτών έκανε μία έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές στα δωμάτια και τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά. Χαρακτηριστικά, για το διήμερο 26-27 Ιουλίου, ημέρες που ξεκινά η κορυφαία διοργάνωση, ο μέσος όρος τιμής για διανυκτέρευση μίας βραδιάς, σε 80 ξενοδοχεία της πόλης, φτάνει τα 1.033 ευρώ! Δύο εβδομάδες πριν ο μέσος όρος ήταν 317 ευρώ. Για παράδειγμα, στην έρευνα αναφέρεται πως ξενοδοχείο στο κέντρο του Παρισιού που είχε το καλοκαίρι δωμάτιο στα 169 ευρώ, για το 2024 η τιμή του ίδιου δωματίου φτάνει τα 699 ευρώ.

Παρόμοια επίπεδα αύξησης παρατηρούνται σε πλατφόρμες ενοικίασης όπως η Airbnb. Το εντυπωσιακό είναι πως τα μισά από αυτά τα ξενοδοχεία είναι πλήρως κρατημένα για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με την έρευνα, δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες ξενοδόχοι που αναγκάζουν τους πελάτες να κάνουν κράτηση για δύο έως πέντε διανυκτερεύσεις, υποστηρίζοντας πως έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελεγκτικές αρχές ωστόσο σκοπεύουν να διπλασιάσουν τους ελέγχους σε 10.000 ξενοδοχεία, καθώς θεωρούν πως οι τιμές είναι υπερβολικές. Μάλιστα, η υπουργός Τουρισμού της χώρας είχε ανακοινώσει πως θα γίνονται έλεγχοι «ώστε οι τουρίστες να βρίσκουν αξία για τα χρήματά τους».

Το περιοδικό UFC-Que Choisir αναφέρει πως και στο Μουντιάλ του 1998 αλλά και στο Euro του 2016 υπήρχαν αυξήσεις στις τιμές, αλλά «ήταν πιο λογικές», όπως αναφέρει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις