Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ίντερ: Τα χρέη φτάνουν τα 5,6 δισ.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ίντερ: Τα χρέη φτάνουν τα 5,6 δισ.

Ίντερ: Τράπεζα του Κατάρ εμφανίζεται ως πιθανός νέος ιδιοκτήτης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Τα χρέη της Serie A σύμφωνα με το ilgiornale.it είναι διπλάσια από αυτά της Premier League, οι μισθοί των ιταλικών συλλόγων αντιπροσωπεύουν το 84% του τζίρου, αν κάποια κόστη έχουν μειωθεί, τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και ανακεφαλαιοποιήσεις 1.170 εκ. καταγράφηκαν την περασμένη σεζόν. Το ρεπορτάζ του ιταλικού Μέσου αναφέρεται σε πέντε συλλόγους, Νάπολι, Λάτσιο, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, και το ακαθάριστο χρέος τους είναι 2 δισεκατομμύρια 417 χιλιάδες ευρώ, ο σύλλογος του Τζον Έλκαν (Ιταλός βιομήχανος) έχει 219 εκατομμύρια οφειλές προς άλλους συλλόγους, οι φορολογικές οφειλές της Λάτσιο είναι 95 εκατομμύρια, αυτές της Νάπολι 32 εκατομμύρια.

Η κατάσταση στην Ίντερ είναι γνωστή σε όλους εδώ και αρκετό καιρό: μετά το τέλος της χρυσής εποχής του Μάσιμο Μοράτι (Ιταλός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πετρελαίου), ο σύλλογος, που υποφέρει οικονομικά, γλίστρησε προς τα κάτω. Η ομάδα έχει συγκαλύψει, με τα αγωνιστικά αποτελέσματα, τον λογιστικό χαμό που περιέργως δεν αντιμετωπίζουν οι εισαγγελείς, οι ποδοσφαιρικοί ελεγκτικοί φορείς.

Ίντερ: Τράπεζα του Κατάρ εμφανίζεται ως πιθανός νέος ιδιοκτήτης

Φυσικά οι Νερατζούρι δεν είναι οι μόνο που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσεως. Η Γιουβέντους πλήρωσε και θα πληρώσει ακόμα για τα απερίσκεπτα συστήματα διαχείρισης, η Βερόνα βρίσκεται υπό έρευνα με τις μετοχές που κατασχέθηκαν από τον πρόεδρο Σέτι, άλλοι σύλλογοι βρίσκονται στα όρια αναζητώντας ξένη χρηματοδότηση, άλλοι επιβιώνουν σε μια επισφαλής ζώνη άνεσης, οι δραματικοί επίλογοι της Πάρμα του Tanzi, της Λάτσιο του Cragnotti, μαζί με άλλα γεγονότα που έχουν αλλάξει στην ιδιοκτησία, Φιορεντίνα, Μπολόνια, Ρόμα, Σαμπντόρια, Γένοβα, Σαλερνιτάνα, είναι η σύνοψη ενός… Τιτανικού στην άκρη του οποίου συνεχίζει να χορεύει η Serie A.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις