Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

15

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Να αφήσουμε εκτός αντιπαράθεσης τα παιδιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Να αφήσουμε εκτός αντιπαράθεσης τα παιδιά

Παύλος Μαρινάκης: Με όλο τον σεβασμό στην εκκλησία και την πίστη μας, και την πίστη που έχουμε στον συνάνθρωπο, υπάρχει η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους.

Στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Να αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα παιδιά», είπε μιλώντας στο OPEN. Σε ερώτηση για το εάν συγκρουστεί η κυβέρνηση με την εκκλησία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως: «Ακούμε με μεγάλο σεβασμό τις απόψεις όλων και της εκκλησίας. Η εκκλησία, η θρησκεία μας έχουν διδάξει το αγαπάτε αλλήλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κυρίως σε αυτό το πνεύμα πρέπει να κινούμαστε όλοι, χωρίς να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει υποδείξεις. Με όλο τον σεβασμό στην εκκλησία και την πίστη μας, και την πίστη που έχουμε στον συνάνθρωπο, υπάρχει η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους.

Και με βάση τα προγράμματά της η εκτελεστική εξουσία προχωρά για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Καμιά φορά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ρυθμίζονται και αποκαθίστανται κάποιες αδικίες για κάποιους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μετράμε και ζυγίζουμε δημοσκοπικά κάθε μεταρρύθμιση. Ας δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση γιατί εγώ ακόμα, -που είναι υποχρέωσή μου και τιμή μου να υπερασπίζομαι τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μιας κυβέρνησης που δεν θέλει να βάλει νεκρό στο κρασί της και σπάει αυγά και θα το δείξει στην τετραετία-, δεν το έχω δει ακόμα το κείμενο στο σύνολό του, για να ξέρουμε για τι μιλάμε».

 

Οι διαφωνούντες

Σε αναφορά στους διαφωνούντες εντός της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Πολλά πράγματα στα οποία ήμουν απόλυτος και πίστευα πως δεν υπάρχει άλλη άποψη, όταν βλέπεις την πραγματικότητα, ένα κείμενο, ποια είναι η φιλοσοφία μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, αρχίζεις και διατυπώνεις μια άποψη. Όταν έχει μια κυβέρνηση φέρνει πολλά νομοσχέδια, πολλές αλλαγές, είναι καλό να συζητάμε κάποια πράγματα στην ώρα τους». «Ας αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση τα παιδιά, να μην κάνουμε χαρακτηρισμούς για τα παιδιά, να μην μιλάμε επιθετικά», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης. Σε ερώτηση για το πότε θα έρθει το νομοσχέδιο και εάν προγραμματίζεται για πριν το Πάσχα, σχολίασε πως «θα έρθει όταν θέλει ο πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις