Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θάνατος Σόιμπλε – Μέρκελ: «Ήταν ο πολιτικός μου μέντορας»
ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος Σόιμπλε – Μέρκελ: «Ήταν ο πολιτικός μου μέντορας»

Θάνατος Σόιμπλε - Μέρκελ: «Στο πρόσωπό του η Γερμανία έχασε μια εξαιρετική προσωπικότητα με πολιτική και προγραμματική διορατικότητα»

Τη θλίψη της για την απώλεια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ, πλέκοντας το εγκώμιό του στο τελευταίο «αντίο». «Στο πρόσωπό του η Γερμανία έχασε μια εξαιρετική προσωπικότητα με πολιτική και προγραμματική διορατικότητα», δήλωσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι ο Σόιμπλε «είχε την ικανότητα «να αναγνωρίζει και να διαμορφώνει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις πολύ πέρα από την ίδια την ημέρα».

Μέρκελ για Σόιμπλε: Αρχιτέκτονας της γερμανικής ενότητας

Στη δήλωσή της μετά τον θάνατό του, η Μέρκελ, όπως μετέδωσε το Spiegel, χαρακτήρισε τον Σόιμπλε ως «αρχιτέκτονα της γερμανικής ενότητας» και «εγκέφαλο της γαλλογερμανικής φιλίας», ενώ αναφέρθηκε και στην κοινή πολιτική τους σταδιοδρομία. «Ως νέος υπουργός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ο πολιτικός μου μέντορας. Ως ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, ήταν ένας από τους άξονες των τριών πρώτων υπουργικών μου συμβουλίων». Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, οι συζητήσεις με τον Σόιμπλε ήταν για εκείνη «πάντα ένας πνευματικός πλούτος». Όπως ανέφερε, θαύμαζε την «πειθαρχία» του, «την οποία επέδειξε όταν καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από απόπειρα δολοφονίας. Έγινε πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις