Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη

Βασίλης Καρράς θάνατος: Την Τετάρτη η ταφή του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως επιθυμούσε κι ο ίδιος

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου η σορός του Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την Παραμονή Χριστουγέννων, σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η σορός του λαϊκού τραγουδιστή θα μεταφερθεί στις 09:00 το πρωί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, αύριο Τετάρτη, στις 12:00.

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

 

Η επιθυμία του Βασίλη Καρρά

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε. Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.  Ο Βασίλης Καρράς έμενε στην Καρδία Θεσσαλονίκης και έδινε μια δύσκολη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα, με την οποία είχαν παντρευτεί όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

 

«Παίζουμε μόνο Βασίλη Καρρά»

Τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, προτείνει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή. «Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ‘Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά» αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Καλό ταξίδι ‘Αρχοντα».

«Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: «Λάβαμε αυτήν την απόφαση τιμής ένεκεν. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις