Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αίγιο διόδια γυναίκα: Μέλη κυκλώματος διακινητών πίσω από την μαφιόζικη επίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο διόδια γυναίκα: Μέλη κυκλώματος διακινητών πίσω από την μαφιόζικη επίθεση

Αίγιο διόδια γυναίκα: Μέλη ενός θηριώδους κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών βρίσκονται πίσω από την μαφιόζικη επίθεση καταμεσής του δρόμου

Ποιο είναι το κύκλωμα που με πρακτικές μαφίας επετέθη κοντά στα διόδια ελαιών στο Αίγιο σε γυναίκα από το Νεπάλ, επιχειρώντας να την αρπάξει και να την τρομοκρατήσει. Πρόκειται για μέλη σκληρού, θηριώδους κυκλώματος διακινητών, δύο εκ των οποίων είχαν συλληφθεί προ ημερών στη δυτική Αχαΐα. Οι διακινητές- κακοποιοί, εξαπέλυσαν την άγρια επίθεση προκειμένου να ματαιώσουν την απόφαση της γυναίκας από το Νεπάλ να βρει δικηγόρο για τον Πακιστανό σύντροφό της που ήταν ένας από τους συλληφθέντες.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέλη ενός θηριώδους κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών προς και από την Ελλάδα στην Ευρώπη, βρίσκονται πίσω από την μαφιόζικη, όπως χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς, επίθεση καταμεσής του δρόμου κατά γυναίκας, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν στοιχεία για την παράνομη δράση μη συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης. Η άγρια επίθεση, που καταγράφηκε, τυχαία, από οδηγό φορτηγού σε βίντεο, εκδηλώθηκε στο ύψος των διοδίων του Ελαιώνα Αιγίου. Πέντε άνδρες, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο ακολουθούσαν για ώρα και εκεί ξεκίνησαν να χτυπάνε με το όχημα πλευρικά στο άλλο όχημα στο οποίο επέβαινε μία γυναίκα από το Νεπάλ, μία φίλη της κι ένας άνδρας ως οδηγός.

Μοιραία από τις προσκρούσεις το αυτοκίνητο σταμάτησε και  όπως φαίνεται στο βίντεο τρεις από τους συμμετέχοντες επιχειρούν να αρπάξουν την γυναίκα από το Νεπάλ και να την ρίξουν στο δικό τους αυτοκίνητο! Ένας την τραβά από τα χέρια, ο άλλος προσπαθεί να την πιάσει από τα πόδια ενώ ο τρίτος κρατά ανοιχτή την πόρτα του αυτοκινήτου. Η γυναίκα σε άλλο καρέ φαίνεται πεσμένη στο οδόστρωμα, προσπαθώντας να αντισταθεί. Μη μπορώντας τελικά να την αρπάξουν οι δράστες πήραν την τσάντα της, όπως κατάγγειλε το θύμα, πιστεύοντας ότι εκεί περιείχοντο στοιχεία που μπορούσαν να τους «κάψουν».

 Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τον έναν από τους πέντε

Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, γνωρίζουν την ταυτότητα ενός εκ των πέντε, ενός ανήλικου αλλοδαπού, ο οποίος είχε προ ημερών αφεθεί ελεύθερος από τον ανακριτή λόγω της ηλικίας του, ενώ είχε συλληφθεί για συμμετοχή στο θηριώδες κύκλωμα διακινητών. Γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν και οι άλλοι τέσσερις και η Αστυνομία στρέφεται προς περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, απ’ όπου φαίνεται ότι αυτοί ξεκίνησαν για την απόπειρα τρομοκράτησης της γυναίκας.

Η γυναίκα από το Νεπάλ, είναι σύντροφος Πακιστανού,  ενός εκ των δύο συλληφθέντων στις 17 Δεκεμβρίου, στην Αχαΐα για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακινητών. Η σύντροφός του θέλησε να τον επισκεφθεί στα κρατητήρια προκειμένου να ορίσει δικηγόρο για την υπεράσπισή του. Αυτό φοβήθηκαν οι ασύλληπτοι και προχώρησαν σ αυτή την ενέργεια.

Δύο συλλήψεις

Η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι από την Ασφάλεια Δυτικής Αχαίας, είχαν συλληφθεί  δυο αλλοδαποί άνδρες, κατηγορούμενοι για διακίνηση και πλαστογραφίες. Αρχικά εντόπισαν σε αγροτική οικία, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, τους δύο διακινητές και 17 αλλοδαπούς. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έλεγε η ΕΛ.ΑΣ,  «οι κατηγορούμενοι, προέβαιναν στην προώθηση των αλλοδαπών σε Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι συνολικού αντιτίμου (6.500 ευρώ) ανά διακινούμενο άτομο, το οποίο διαχωριζόταν σε δυο επιμέρους ποσά.

Οι κατηγορούμενοι απαιτούσαν για την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα και τη μεταφορά τους στο εσωτερικό, το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ, ενώ για τη στέγαση, τη σίτιση, την μεταφορά τους στο αεροδρόμιο, τη χορήγηση εισιτηρίων και κατάλληλων ταξιδιωτικών εγγράφων, απαιτούσαν (4.000) ευρώ ανά άτομο».

Έλεγε ακόμη η ΕΛ.ΑΣ ότι «οι κατηγορούμενοι, αφαιρούσαν από τους αλλοδαπούς τα  διαβατήρια που κατείχαν και στη συνέχεια προέβαιναν στην έκδοση πλαστών αδειών παραμονής και διαμονής Ευρωπαϊκών χωρών ή γνήσιων, που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, ενώ στην περίπτωση που τα διακινούμενα άτομα δεν διέθεταν διαβατήριο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τους χορηγούσαν διαβατήρια άλλων ατόμων και εθνικοτήτων».

 Τα κατασχεθέντα

Σε έρευνα,  κατέσχεσαν  τα εξής :

  • 637 Διαβατήρια διαφόρων Αρχών,
  • 431 Άδειες Παραμονής χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • 7 Δελτία Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών,
  • 4 Δελτία Ταυτότητας Γαλλικών Αρχών,
  • 120 προσωρινές άδειες Διαμονής,
  • 1 σφραγίδα αρχών Ινδίας,
  • 15.270 ευρώ,
  • 1.580 δηνάρια,
  • 4 αυτοκίνητα,
  • 8 τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις με αναγραφόμενα στοιχεία ατόμων και αντίστοιχα χρηματικά ποσά και
  • πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις