Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στοιχηματικές εταιρίες με μπόνους εγγραφής – απάτη: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχηματικές εταιρίες με μπόνους εγγραφής – απάτη: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

Στοιχηματικές εταιρίες με μπόνους εγγραφής - απάτη: Με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο απάτης «Bonus abuse», μητέρα και γιός συνελήφθησαν για υφαρπαγή από διαδικτυακή στοιχηματική εταιρία ποσού άνω των 200.000 ευρώ

Με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο απάτης «Bonus abuse» (κατάχρηση μπονους), μητέρα και γιός συνελήφθησαν από την οικονομική αστυνομία για υφαρπαγή από διαδικτυακή στοιχηματική εταιρία ποσού άνω των 200.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες μαζί με επτά ακόμη συνεργούς που αναζητούνται με πλήθος πλαστών ταυτοτήτων, εγγράφονταν συνεχώς ως «νέοι παίκτες» με διαφορετικά στοιχεία, εκμεταλλευόμενοι το bonus εγγραφής και τον ταυτόχρονο στοιχηματισμό σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

 

Μια μητέρα και ο γιος της συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος για κατ’ εξακολούθηση απάτη σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας, η οποία διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια, με τα παράνομα κέρδη να υπολογίζονται σε πάνω από 200.000 ευρώ! Επί της ουσίας, είχαν βρει το…κόλπο με συνεχείς εγγραφές, σαν, δήθεν,  «νέοι παίκτες» στοιχήματος -χρησιμοποιώντας όμως, πλαστά στοιχεία ταυτότητας,  κάθε φορά, ενώ ήταν τα ίδια πρόσωπα- να ευνοούνται από το bonus της στοιχηματικής για την εγγραφή τους,   ότι μπορούσαν ως  νέοι παίκτες να στοιχηματίζουν ταυτόχρονα  σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος! Για να το  πετύχουν, όμως, όλο αυτό,  είχαν δημιουργήσει 529 (!) τραπεζικούς λογαριασμούς-εκεί πληρώνονταν τα κέρδη- ενώ είχαν εκδώσει – συνδέσει 596 κάρτες με λογαριασμούς και καταρτίσει 619 προπληρωμένες κάρτες.

«Παίκτες στοιχήματος»

«Ειδικότερα»,  πληροφορεί η Οικονομική Αστυνομία «τα μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες και έγγραφα, άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς, εξέδιδαν κάρτες, που ήταν συνδεδεμένες με αυτούς τους λογαριασμούς και προέβαιναν στην εγγραφή τους ως «παίκτες στοιχήματος» στην εν λόγω στοιχηματική εταιρεία.  Ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι το bonus εγγραφής και τον ταυτόχρονο στοιχηματισμό σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ».

Η Αστυνομία κάνει λόγο για δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε από  την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, καθώς τα μέλη της  «από το 2020 και έπειτα διέπραττε  απάτες σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας, με την μέθοδο «bonus abuse», στην περιοχή της Θεσσαλονίκης». Σε βάρος των συλληφθέντων και ενώ αναζητούνται και άλλοι επτά  συνεργοί,  σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 Πλήθος ευρημάτων

Σε έρευνες, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας  σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων.
  • Πλήθος πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
  • Πλήθος τραπεζικών καρτών.
  • 14 σφραγίδες φερόμενων αστυνομικών υπαλλήλων.
  • Εξοπλισμός και πλαστογράφησης ταυτοτήτων.
  • 11.010 ευρώ.
  • 3 κινητά τηλέφωνα.
  • Πλήθος εγγράφων σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητα τους.

Οι συλληφθέντες,  καταλήγει η Οικονομική Αστυνομία, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις