Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 16 χρόνια κάθειρξη σε 64χρονο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού
ΕΛΛΑΔΑ

16 χρόνια κάθειρξη σε 64χρονο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού

Σε καταδίωξη

Σε 16 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, 64χρονο, σήμερα, για τον βαρύτατο τραυματισμό 40χρονου, σήμερα, αστυνομικού, στη διάρκεια επιχείρησης για υπόθεση ναρκωτικών.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με το larissanet.gr, o αστυνομικός, 37 ετών, τότε, τραυματίστηκε έχοντας υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες, στην προσπάθεια του να ακινητοποιήσει τον κατηγορούμενο, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου σε υπόθεση ναρκωτικών.

Η πληροφορία

Ήταν 31 Ιουλίου του 2020, όταν έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας πληροφορία ότι ο κατηγορούμενος είχε μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να προμηθευθεί ναρκωτικά για να διακινήσει σε τοξικοεξαρτημένους, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Τότε ελήφθη η απόφαση να πραγματοποιηθεί επιχείρηση για τον έλεγχο του κατηγορούμενου. Ο άτυχος αστυνομικός επιβιβάστηκε σε περιπολικό, μαζί με δύο συναδέλφους του. Στάθμευσαν κοντά στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας, καθώς οι αστυνομικοί γνωρίζανε ότι ο κατηγορούμενος πιθανότατα θα κατευθυνόταν προς τα Τρίκαλα, μέσω Μουζακίου. Τελικά εντόπισαν το όχημα του και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει.

Σταμάτησε, αλλά…

Όλα έδειχναν ότι ο έλεγχος θα κυλούσε ήσυχα, αφού ο οδηγός σταμάτησε. Όμως, τα φαινόμενα εξαπάτησαν τους αστυνομικούς. Ο αστυνομικός που λίγο έλειψε να πληρώσει με τη ίδια του τη ζωή, προσέγγισε το όχημα για να ακινητοποιήσει τον κατηγορούμενο. Μόλις, όμως, έφθασε στο παράθυρο του οδηγού, ο 64χρονος πατάει γκάζι και «σέρνει» τον αστυνομικό – ο οποίος είχε εγκλωβιστεί – για περίπου 17 μέτρα, στην άσφαλτο!!! Ο αστυνομικός γαντζωμένος πάνω στο αυτοκίνητο ζει την πιο δύσκολη και εφιαλτική στιγμή της δουλειάς του. Ο οδηγός, βλέποντάς τον και προκειμένου να ξεφύγει από τον ίδιο και τους άλλους δύο αστυνομικούς, ξεκίνησε κατά τα επίσημα στοιχεία τους απότομους ελιγμούς με στόχο να χάσει την ισορροπία του ο αστυνομικός και να πέσει στο οδόστρωμα.

Όμως, ο αστυνομικός, δυστυχώς, όπως παρασυρόταν στην τρελή πορεία του αυτοκινήτου, προσέκρουσε πάνω σε κολώνα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, αιμόφυρτος και βαριά τραυματισμένος, σε σημείο να κινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή, η ζωή του. Υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ξεκίνησε καταδίωξη

Ο κατηγορούμενος, επιχείρησε και πάλι να διαφύγει και τότε ξεκίνησε καταδίωξη από τους δύο άλλους αστυνομικούς. Η καταδίωξη έλαβε χώρα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων και κατέληξε στα Μεγάλα Καλύβι, στα Τρίκαλα. Και τερματίστηκε εκεί μόνο γιατί ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο του οχήματος κι έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου! Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην καταδίωξη, ο κατηγορούμενος οδηγούσε επικίνδυνα και προσπάθησε αρκετές φορές να τους εμβολίσει. «Θα έκανε οτιδήποτε για να ξεφύγει» κατέθεσε Αστυνόμος.

Για τον κατηγορούμενο η σύζυγος του αστυνομικού τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου ότι σκοπός του ήταν να σκοτώσει τον σύζυγο της. «Τον σκότωσε, αλλά ήταν θέλημα Θεού να ζήσει» είπε η γυναίκα, η οποία επίσης είναι αστυνομικός.

Οι προσπάθειες των γιατρών

Περιέγραψε στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους τις δύσκολες στιγμές μετά το συμβάν και τις προσπάθειες των γιατρών, αρχικά στο νοσοκομείο της Καρδίτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, να τον κρατήσουν στη ζωή. «Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά οι ζωές μας», πρόσθεσε η αστυνομικός και ανέφερε τα σοβαρά σωματικά και ψυχικά κατάλοιπα, που άφησε η άγρια απόπειρα ανθρωποκτονίας στον σύζυγο της.

«Ήμουν χρήστης, όχι διακινητής»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αστυνομικές Αρχές της Καρδίτσας, είπε ότι είναι εξαρτημένος από μικρή ηλικία από ναρκωτικές ουσίες και ότι είναι χρήστης ναρκωτικών μόνο και όχι διακινητής.

“Δεν ήθελα να τον βλάψω, με εκνεύρισε”

Για αυτό που συνέβη, είπε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τον αστυνομικό και ότι προσπαθούσε να τον αποφύγει, προσθέτοντάς πως πάτησε γκάζι επειδή εκνευρίστηκε. όταν ο αστυνομικός, κατά τον ίδιο, τον εξύβρισε!!! Ωστόσο όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της Έδρας στην αγόρευση του, αυτή η συμπεριφορά του κατηγορούμενου, τυποποιεί το αδίκημα. «Είναι θαύμα πως διατηρήθηκε στη ζωή» τόνισε ο εισαγγελέας και ανέλυσε τις σοβαρές συνέπειες, που είχε το συμβάν στη ζωή του αστυνομικού και όλα αυτά ως «αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του κατηγορούμενου». Ο εισαγγελέας πρότεινε εν τέλει την ενοχή του με το δικαστήριο να τον κηρύσσει με τη σειρά του ένοχο και να του επιβάλει ποινή κάθειρξης 16 ετών. Καταδικάστηκε επίσης για αντίσταση και διακίνηση ναρκωτικών.

Το σημείο στο οποίο συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις