Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κορμός σοκολάτας εύκολος, συνταγή: Από τον Άκη, χωρίς καν μίξερ!
PLUS

Κορμός σοκολάτας εύκολος, συνταγή: Από τον Άκη, χωρίς καν μίξερ!

Κορμός σοκολάτας εύκολος, συνταγή: Εγγύηση!

450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

100 γρ. καρυδόψιχα

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ. κακάο

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

20 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια μεμβράνη σε μία φόρμα διαστάσεων 10×30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα της. (Φροντίζουμε να περισσεύει μεμβράνη έξω από την φόρμα.)

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια, τα σπάμε με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο να είναι πολύ μαλακό) και το κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια.

Προσθέτουμε το κονιάκ και στο τέλος τα μπισκότα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μέχρι να ονογενοποιηθεί όλο το μείγμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

Πιέζουμε καλά το μείγμα να πάει παντού και σκεπάζουμε την πάνω μεριά με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Ένα γλυκάκι από τον Άκη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις