Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά, νεκρός αστυνομικός: Συγγνώμη ζητά η μητέρα του 20χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά, νεκρός αστυνομικός: Συγγνώμη ζητά η μητέρα του 20χρονου

Ρομά, νεκρός αστυνομικός: Το χρονικό της καταδίωξης στον Ασπρόπυργο

Η μητέρα του 20χρονου Ρομά ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού μετά από την μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο. Μιλώντας στο Star, η μητέρα του Ρομά, που εμπλέκεται στην καταδίωξη, αναφέρθηκε στον θάνατο του αστυνομικού και τον βαρύ τραυματισμό του συναδέλφου του. «Ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη. Ζητώ συγγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού, το παιδί μου είναι καλό παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της καταδίωξης στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Τότε ξεκίνησε η καταδίωξη των ύποπτων οχημάτων από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ. Η καταδίωξη ξεκίνησε από τη Νίκαια, ωστόσο στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο οι αστυνομικοί έχασαν επαφή με το δεύτερο όχημα. Το πρώτο, όμως (το οποίο εκλάπη από την οδό Ματρόζου στη Νίκαια), πραγματοποίησε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης. Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός του περιπολικού, θέλοντας να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα, να πατήσει απότομα φρένο. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία ακολουθούσε το περιπολικό, δεν πρόλαβε να φρενάρει, με συνέπεια να πέσει στο περιπολικό.

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός, διασωληνωμένος ο δεύτερος

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας, δυστυχώς, κατέληξε. Την ίδια ώρα, ο δεύτερος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις