Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώληση ακινήτων – Ελληνικό: Συνελήφθησαν οι «ιδιοκτήτες» των οικοπέδων
ΕΛΛΑΔΑ

Πώληση ακινήτων – Ελληνικό: Συνελήφθησαν οι «ιδιοκτήτες» των οικοπέδων

Πώληση ακινήτων - Ελληνικό: Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση εμπλοκής τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης που επιχείρησαν να πουλήσουν σε εταιρεία στην περιοχή του ελληνικού τρία όμορα οικόπεδα με τελικό τίμημα τα 5.650.000 ευρώ. Η ξαφνική εμφάνιση του πραγματικού ιδιοκτήτη του ενός οικοπέδου χάλασε τα σχέδιά τους και αποκαλύφθηκε ότι είχαν λάβει ήδη σαν «προκαταβολή» το ποσό των 650.000 ευρώ!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ψάχνουν στην Αστυνομία να βρουν πόσα ξένα οικόπεδα και ακίνητα, έχουν… πουλήσει μέλη συμμορίας απατεώνων, σε διάφορες περιοχές, αλλά ιδιαίτερα στο Ελληνικό, που αναπτύσσεται ραγδαία λόγω της γιγαντιαίας ανάπλασης! Αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν σε συλλήψεις τριών εκ των επτά εμπλεκομένων «με την κατηγορία της  κακουργηματικής απάτης σε βάρος εταιρείας, με το πρόσχημα αγοραπωλησίας ακινήτου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στο Ελληνικό Αττικής».

Οι δράστες, ούτε λίγο ούτε πολύ, εμφανιζόμενοι είτε σαν ιδιοκτήτες είτε σαν πληρεξούσιοι των πραγματικών ιδιοκτητών η ακόμη και σαν μεσολαβητές,  είχαν καταφέρει να προχωρήσουν τη διαδικασία πώλησης τριών οικοπέδων (!) στο Ελληνικό σε εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά και οικοπέδων και ακινήτων. Με τελικό τίμημα το ποσό των 5.650.000 ευρώ, είχαν καταφέρει να εισπράξουν 650.000 ευρώ. Ένα τυχαίο γεγονός, απέτρεψε την ολοκλήρωση της εξαπάτησης. Ενώ δράστες και θύματα ασχολούνταν με τα τοπογραφικά, εμφανίστηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ενός οικοπέδου και στη συνέχεια προέκυψε ότι και τα άλλα δύο είχαν πωληθεί σε άλλους!!!

 Και σε…συμβολαιογράφο

Αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωση:

«Τα μέλη της οργάνωσης, κατ’ εντολή του αρχηγικού μέλους, συστήνονταν ψευδώς είτε ως πληρεξούσιοι είτε ως μεσολαβητές ιδιοκτητών οικοπέδων – ακινήτων, ή ακόμη παρουσιάζονταν και οι ίδιοι ως ιδιοκτήτες αυτών, χρησιμοποιώντας πλαστά δελτία ταυτότητας και εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών έπειθαν τα θύματά τους να προβούν στη συγκέντρωση δικαιολογητικών για την σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, με σκοπό την εικονική μεταβίβαση ακινήτων, για την οποία απαιτούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο.

Υφάρπαζαν έγγραφα

Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους τα μέλη της οργάνωσης  δε δίσταζαν να προβούν ακόμη και σε αλλαγές προσωπικών κωδικών, δια μέσου των αρμόδιων υπηρεσιών, παραβιάζοντας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και υφαρπάζοντας απαραίτητα έγγραφα- πιστοποιητικά, ενώ προχωρούσαν και σε αντίστοιχες τμηματικές καταβολές του τιμήματος, είτε σε μετρητά, είτε σε επιταγές, είτε με μεταφορά σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα». Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, κατά την Αστυνομία,  το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2023, «εξαπάτησαν εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία εκδήλωσε επιθυμία για αγορά 3 όμορων οικοπέδων στο Ελληνικό Αττικής»

Ιδού πως περιγράφει η ΕΛ.ΑΣ την αποκάλυψη της απάτης: «Η εν λόγω εταιρία, προχώρησε σε προκαταβολή ποσού ύψους 650.000 ευρώ, ωστόσο, η απάτη έγινε αντιληπτή, όταν, κατά τη διάρκεια τοπογράφησης, εντοπίσθηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπως επίσης και ότι δύο από τα τρία οικόπεδα είχαν ήδη πωληθεί προ λίγων ημερών». Από τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλαστό δελτίο ταυτότητας που χρησιμοποιήθηκε στην υπογραφή του προσυμφώνου
  • 43.500 ευρώ,
  • πλήθος στρογγυλών σφραγίδων διαφόρων διοικητικών αρχών και
  • 5 κινητά τηλέφωνα.

«Σημειώνεται» καταλήγει η Αστυνομία  «ότι τα μέλη της οργάνωσης, είχαν ήδη προβεί σε εξαργύρωση επιταγών ύψους 425.000 ευρώ, ενώ η συνολική επαπειλούμενη οικονομική ζημία, εφόσον συνέχιζαν τη συγκεκριμένη απάτη, ανέρχεται σε 5.650.000 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην εμπορική αξία του υπό πώληση οικοπέδου.

Ήταν αμετανόητοι

Παρατίθεται δε και ένα ακόμη απίστευτο στοιχείο. Ότι μετά την πρώτη αποτυχία, επιχείρησαν να πουλήσουν ξένο οικόπεδο και σε άλλον αγοραστή! «Μάλιστα», λέει η ΕΛ.ΑΣ  «η σύλληψη των μελών της οργάνωσης κατά τη διάρκεια συνάντησής τους για μελλοντική αγοραπωλησία του ήδη προπωλημένου οικοπέδου σε νέο υποψήφιο αγοραστή, καταδεικνύει την εκ μέρους τους πρόθεση συνέχισης της εγκληματικής τους δράσης για την εξαπάτηση ακόμη περισσότερων φυσικών ή νομικών προσώπων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του παράνομου κέρδους τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις