Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασπρόπυργος αστυνομικός – εξελίξεις: Συνελήφθη και δεύτερος για τον θάνατο του 29χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος αστυνομικός – εξελίξεις: Συνελήφθη και δεύτερος για τον θάνατο του 29χρονου

Ασπρόπυργος αστυνομικός - εξελίξεις: Πρόκειται για ξάδερφο του 20χρονου που συνελήφθη χθες και, κατά δήλωση του, είναι 17 ετών - Κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα στην περιοχή του Περάματος

Συνελήφθη ένα ακόμα άτομο για τον θάνατο του αστυνομικού έπειτα από καταδίωξη στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για τον 17χρονο ξάδελφο του 20χρονου Ρομά που συνελήφθη νωρίτερα για τον θάνατο του αστυνομικού έπειτα από την καταδίωξη. Ο 17χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κρυβόταν στο Πέραμα αλλά εντοπίστηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά, και συνελήφθη, σε καταυλισμό της περιοχής. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν, αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση από τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο και ο 17χρονος κατηγορείται, επίσης, για απείθεια, καθώς αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερις Ρομά. Οι 4 Ρομά κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αυτοκίνητα, ενώ ένας από αυτούς παραμένει αταυτοποίητος. Σημειώνεται ότι ο 17χρονος συλληφθείς εμπλέκεται σε καταδίωξη που σημειώθηκε στο Πέραμα το 2021 και κατέληξε με έναν νεκρό, που οδηγούσε κλεμμένο όχημα και σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών.

Πώς έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Οι 4 Ρομά, αφού είχαν κλέψει τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας, εντοπίστηκαν κατά τη διαφυγή τους από αστυνομικούς και ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν, κάνοντας, παράλληλα, επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το όχημα του 20χρονου συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε συνεργός του και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ ο άλλος κατηγορούμενος διέφυγε. Στην καταδίωξη, η μοτοσικλέτα αστυνομικών προσέκρουσε σε περιπολικό όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον βαρύ τραυματισμό του άλλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις