Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Super League: Το κυνήγι για την πρώτη θέση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: Το κυνήγι για την πρώτη θέση

Super League: Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στο πρωτάθλημα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (18/12) τελείωσε η 14η αγωνιστική της Super League με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται την ΑΕΚ και τον Πανσερραϊκό τον Ολυμπιακό. Τα τελικά αποτελέσματα κάνουν τις ομάδες να μάχονται για την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Παναιτωλικός – ΑΕΚ

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο, παρόλο που η ομάδα του Αλμέιδα προηγήθηκε με δύο γκολ στο πρώτο μέρος (στο 2′ με τον Γκαρσία και στο 14′ με τον Ελίασον), η ομάδα του Αγρινίου το μείωσαν με πέναλτι στο 37ο λεπτό με τον Ζοάο Πέδρο με πέναλτι. Περισσότερο η Ένωση είναι περισσότερη κατοχή της μπάλας (68%) και περισσότερα σουτ στην εστία (19). Ο Παναιτωλικός στο δεύτερο μέρος ισοφάρισε το παιχνίδι στο 65ο λεπτό με τον Αργεντινό Μπαλντασάρα (2-2), με το σκορ να μένει μέχρι το φινάλε ισόπαλο, μοιράζοντας οι δύο ομάδες έναν βαθμό.

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός

Το ντεμπούτο του το έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Καρβαλιάλ, στις Σέρρες με την ομάδα του Πανσερραϊκού. Μια αλλαγή έκανε στο χθεσινό παιχνίδι, με σχέση το παιχνίδι με την Τόπολα όπου είχε νικήσει 5-2, με βασικό να ξεκινά στην θέση του Ρέτσου, ο Μπιανκονέ. Οι Πειραιώτες κέρδισαν με σκορ 0-1 με πέναλτι του Ελ Αραμπί, όπου είχε περάσει αλλαγή στο 61′ αντί του Ποντένσε, στο 65ο λεπτό. Η ομάδα του Καρβαλιάλ είχε μια καλή εικόνα με 13 ευκαιρίες για γκολ, 66% κατοχή αλλά και στην άμυνα 5 κομμένα σουτ.

Με την χθεσινή νίκη στο πρωτάθλημα δίνει αέρα στον νέο πάγκο και ελπίζει για καλά αποτελέσματα στο μέλλον, όπου στις 21/12 έχει και άλλο παιχνίδι για την 15η αγωνιστική κόντρα στον φορμαρισμένο Ατρόμητο που κέρδισε τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-2.

Η βαθμολογία

Με την ήττα του Παναθηναϊκού, την νίκη του Ολυμπιακού (έχει -1 στην βαθμολογία, από απόφαση Ομοσπονδίας) και του ΠΑΟΚ αλλά και την ισοπαλία της ΑΕΚ η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

Τα άλλα αποτελέσματα

Κυριακή (17/12):

Άρης – ΟΦΗ (1-0)

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (1-4)

ΠΑΣ Λαμία – Βόλος (1-2)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (3-2)

Σάββατο (16/12):

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα (4-2)

Το πρόγραμμα της 15η αγωνιστικής:

Δευτέρα (20/12):

Άρης – ΠΑΣ Λαμία (17:00)

Βόλος – Παναθηναϊκός (19:00)

Τρίτη (21/12):

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (15:00)

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ (17:00)

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (17:30)

Κηφισιά – ΠΑΟΚ (20:00)

Ατρόμητος – Ολυμπιακός (20:30)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις