Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βομβα ΜΑΤ Ζωγράφου: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Βομβα ΜΑΤ Ζωγράφου: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Βομβα ΜΑΤ Ζωγράφου: Εξουδετερώθηκε έγκαιρα, θα κινδύνευαν φοιτητές, αστυνομικοί, πολίτες

Σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ αναφέρει πως σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί για έκρηξη της βόμβας ήταν τόσο μικρό που θα μπορούσαν να μην είχαν προλάβει οι πυροτεχνουργοί να δράσουν και να αποσοβήσουν τον κίνδυνο. Πηγές από την ΕΛΑΣ αναφέρουν δε σε ότι την αφορά την βόμβα ότι περιείχε C4 εκρηκτικό και ζελατοδυναμίτιδα, κάτι το οποίο συναντούν πρώτη φορά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις