Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρασοφόρος Θέρμη: Κακουργηματική δίωξη στον 50χρονο που μαχαίρωσε σκυλί
ΕΛΛΑΔΑ

Ρασοφόρος Θέρμη: Κακουργηματική δίωξη στον 50χρονο που μαχαίρωσε σκυλί

Ρασοφόρος Θέρμη: Σύμφωνα με τη δικογραφία, μαρτυρίες έκαναν λόγο για ρασοφόρο άντρα που επιχείρησε να τραυματίσει δύο σκυλιά, ενώ ένα τρίτο εντοπίστηκε τραυματισμένο στην πλάτη

Κακουργηματική δίωξη για βασανισμό – κακοποίηση ζώου συντροφιάς ασκήθηκε εις βάρος του 50χρονου, που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ότι επιτέθηκε με μαχαίρι σε αδέσποτα σκυλιά, σε πλατεία της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Ο κατηγορούμενος, Σέρβος υπήκοος, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, μαρτυρίες έκαναν λόγο για ρασοφόρο άντρα που επιχείρησε να τραυματίσει δύο σκυλιά, ενώ ένα τρίτο εντοπίστηκε τραυματισμένο στην πλάτη και περισυνελέγη από εθελοντές φιλοζωικού σωματείου. Εξεταζόμενος από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης ο 50χρονος φέρεται να δήλωσε ότι είναι μοναχός κι ότι διαβιεί σε κελί του Αγίου Όρους.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, η εθελόντρια στο Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας και Πρόνοιας, Μαρία Χρυσίδου, ο άντρας, πλησίασε τα σκυλιά που ήταν έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαχαίρωσε το ένα. «Τρόμαξε, άρχισε να κλαίει και έτρεξε για να φύγει» τόνισε η κυρία Χρυσιδου, επισημαίνοντας ότι εντόπισαν το σκυλί, υπέβαλαν καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 50χρονο.

«Ήρθε η γνωμάτευση για το σκυλί αλλά πρέπει να εξεταστεί και από κτηνίατρο του Δήμου. Η γνωμάτευση του ιδιώτη κτηνιάτρου λέει ότι είναι σίγουρα μαχαίρωμα και όχι δάγκωμα από άλλο ζώο. Θα μεταφερθεί και στον γιατρό του Δήμου για εξετάσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι νωρίτερα την Κυριακή η ίδια δέχθηκε απειλή από άλλο άτομο στην περιοχή που της είπε ότι θα ρίξει φόλες στα αδέσποτα. Το σκυλί, μετά την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις