Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαπάτηση ηλικιωμένων – Σέρρες: Ο τρόπος δράσης των συμμοριών
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαπάτηση ηλικιωμένων – Σέρρες: Ο τρόπος δράσης των συμμοριών

Εξαπάτηση ηλικιωμένων - Σέρρες: Στις Σέρρες συνελήφθη ζευγάρι, που είχε πάρει μέρος σε εξαπάτηση τριών γυναικών

Μορφή πανδημίας έχουν πάρει οι εξαπατήσεις ηλικιωμένων από συμμορίες, τα μέλη των οποίων υποδύονται τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς. Στις Σέρρες συνελήφθη ζευγάρι, που είχε πάρει μέρος σε εξαπάτηση τριών γυναικών από Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη και από τις οποίες είχαν αποσπάσει μετρητά ύψους 40.100 ευρώ και κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ. Συνεργοί τους εμφανίζονταν τηλεφωνικά είτε σαν γιατροί είτε σαν αστυνομικοί, ζητώντας χρήματα είτε για δήθεν επεμβάσεις είτε για απαλλαγή υπαιτιών τροχαίων δυστυχημάτων.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σαν… σίφουνας πέρασαν από Σέρρες, Ροδόπη και Ξάνθη τα μέλη συμμορίας, που εξακολουθούν, παρά τα όσα γίνονται γνωστά, να τρομοκρατούν και να αποσπούν χιλιάδες ευρώ από ανύποπτους πολίτες που δέχονται τηλεφωνήματα είτε από «γιατρούς» είτε από «αστυνομικούς». Μόνιμη επωδός σε όλες τις περιπτώσεις εξαπατήσεων, που έχουν πάρει τη μορφή πανδημίας, είτε ότι στην άλλη άκρη του τηλεφώνου είναι «γιατρός», που «πληροφορεί» ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (γιος-κόρη),  δήθεν, λόγω τραυματισμού, χρειάζεται άμεση επέμβαση και… αγορά υλικών, είτε είναι «αστυνομικός» που ζητάει να…λαδωθεί και να αφήσει ελεύθερους τους δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι, τάχα, έχουν προκαλέσει  βαρύ τροχαίο δυστύχημα.

Όπως αποδείχθηκε, μόνο από τις τρεις γυναίκες, που έπεσαν θύματα σε Σέρρες, Ροδόπη, Ξάνθη, οι δράστες της απάτης απέσπασαν 40.100 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα, που τα δίνουν για να …συμπληρωθεί το αρχικό, τεράστιο ποσό που ζητούν οι κακοποιοί, αξίας 35.000 ευρώ! Ήταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών, οι οποίοι μετά από συντονισμένες ενέργειες, κατάφεραν να συλλάβουν έναν άνδρα και μια γυναίκα, ως δράστες των τελευταίων απατών.

 Αναζητούνται οι συνεργοί

«Οι προαναφερόμενοι», αναφέρει η Αστυνομία  «μαζί με συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι είτε τον γιατρό, είτε τον αστυνομικό και ισχυρίζονταν ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί ή έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο. Ζητούσαν χρήματα για να πραγματοποιηθεί άμεσα χειρουργική επέμβαση ή για να αποφύγει το συγγενικό τους πρόσωπο τις ποινικές συνέπειες της πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος». Έτσι, συνεχίζει η Αστυνομία, από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι ενεργώντας με την παραπάνω μεθοδολογία εξαπάτησαν:

  • Την 14η Δεκεμβρίου,  ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή των Σερρών και απέσπασαν 500 ευρώ.
  •  Την 5η Δεκεμβρίου,  ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Ξάνθης και απέσπασαν 39.000 ευρώ.
  • Την 28η Νοεμβρίου,  ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Ροδόπης και απέσπασαν 600 ευρώ και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ.

Δεύτερη φορά προσπάθησαν

Και ακολουθεί ένα ακόμη απίστευτο στοιχείο, που παραθέτει η Αστυνομία για να δείξει πόσο απύθμενο είναι το θράσος αυτών των απατεώνων. Λέει, συγκεκριμένα: «Προσπάθησαν να εξαπατήσουν την ίδια ηλικιωμένη σε περιοχή των Σερρών, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν (!). «Άμεσα» καταλήγει η Αστυνομία  «εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού άνδρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.250 ευρώ, 1 σπρέι πιπεριού και 2 κινητά τηλεφώνα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις