Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Σκληρή ήττα από τους πράσινους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Σκληρή ήττα από τους πράσινους

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (17/12) ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για την 14η αγωνιστική της Super League στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, χωρίς θεατές. Η ομάδα του Περιστερίου έκανε μια εντυπωσιακή νίκη και ανατροπή του σκορ, με το αποτέλεσμα να έρχεται 3-2. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την ήττα στην Λεωφόρο από την Μακάμπι Χάιφα, υπέστη και άλλη ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Οι πράσινοι, παρατάχθηκαν στο Περιστέρι με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Οι Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Πέρεθ και Μαντσίνι επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα αντί των Λοντίγκιν, Βαγιαννίδη, Αράο και Αϊτόρ. Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού ήταν ανούσιο από πλευράς και των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά ούτε μια τελική προς την εστία. Στο 31ο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν πρώτοι αισθητή την παρουσία τους όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Βαλένσια πήρε την κεφαλιά με τον Μπρινιόλι εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απάντησε όταν ο Κώτσιρας διέσχισε το γήπεδο, έκανε κάθετη πάσα στον Παλάσιος που βγήκε τετ α τετ πλάσαρε με τον τερματοφύλακα τους Ατρομήτου, Τσιντώτα, να διώχνει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Μαντσίνι που γύρισε προς τον Βιλένα ο οποίος έκανε το σουτ και ο Τζαβέλλας με το κεφάλι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 37ο λεπτό, ο Χουάνκαρ είδε την κίνηση του Παλάσιος μέσα στην περιοχή, του πέρασε τη μπάλα και ο Αργεντινός ανατράπηκε από τον Κεσχρίντα. Ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και παρά την προσπάθεια του Τσιντώτα που βρήκε τη μπάλα με το ένα χέρι κατάφερε να τον νικήσει και να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για το 0-1.

Γκολ ισοφάρισης

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+2′), ο Ατρόμητος βρήκε γκολ ισοφάρισης μετά από ένα τραγικό λάθος του Μπρινιόλι. Σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Έντερ έκανε κίνηση από πίσω και τσίμπησε τη μπάλα προ του Ιταλού που είχε βγει αριστερά και περίμενε να πιάσει τη μπάλα στα χέρια του χωρίς να έχει δει την κίνηση του αρχηγού του Ατρόμητου.

Δεύτερο ημίχρονο (η ανατροπή του σκορ)

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και για τις δύο ομάδες και με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική και να κάνουν την ανατροπή στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 50ο λεπτό σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Ασεβέδο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Μπρινιόλι να είναι “κολλημένος” στο πρώτο δοκάρι και τον Βέργο να νικάει τον Γεντβάι για να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσια στο 57ο λεπτό, όταν ο Μαντσίνι έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Παλάσιος να πιάνει την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχος. Την ίδια κατάληξη είχε μια ακόμη φάση στο 63ο όταν ο Χουάνκαρ πήρε τη μπάλα μπροστά του από τα αριστερά, γύρισε προς το ύψος του πέναλτι με τον Παλάσιος εκ νέου να σουτάρει και να αστοχεί.

Τρίτο τέρμα οι γηπεδούχοι με τον Γκαετάν Ρομπάιγ

Στο 64ο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην επίθεση από τα αριστερά με τον Ρομπάιγ να κάνει το ένα-δύο με τον Έντερ. Ο εξτρέμ του Ατρόμητου μπήκε στην περιοχή και “τσίμπησε” τη μπάλα πάνω από τον Μπρινιόλι για να τη στείλει στα δίχτυα και να διαμορφώσει το 3-1 για την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 68ο λεπτό και έπαιξε με δίδυμο στην επίθεση τους Σπόραρ και Ιωαννίδη στην προσπάθεια του να μειώσει το παιχνίδι. Για είκοσι λεπτά όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις και να μειώσει το σκορ για να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Η μείωση του σκορ με τον Ιωαννίδη

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90+2′) σε κόρνερ από τα δεξιά ο Ντε Μποκ στην προσπάθεια του να απομακρύνει βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση και εν τέλει άλλαξε την απόφαση του και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε ξανά την εκτέλεση για να νικήσει για δεύτερη φορά τον Τσιντώτα και να μειώσει σε 3-2, όπου και αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού ο οποίος εξήγησε και για ποιο λόγο έμειναν εκτός αποστολής οι Τσέριν και Αϊτόρ.

“Ξέρετε σε τέτοιου είδους λάθη είναι δύσκολο να το εξηγήσεις. Είμαστε σε μια περίοδο που κάνουμε ατομικά λάθη και αυτό έχει μεγάλο κόστος. Δεχόμαστε γκολ μετά από τα λάθη, ενώ δεν κινδυνεύουμε πολύ. Αυτός είναι ένας λόγος, κάτι που μας προβληματίζει. Γιατί είναι ατομικά. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Αρκετά λάθη μας φέρνουν πίσω από το αποτέλεσμα. Μας προβληματίζει πάρα πολύ και δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις.

Ολικό ντεφορμάρισμα δεν θα το έλεγα. Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι το σημερινό. Νομίζω ότι τα λάθη ήταν αρκετά και ήταν σοβαρά κι αυτά μας κρατούσαν και όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας στον αγωνιστικό χώρο και την τελική έκβαση του παιχνιδιού. Δεν είναι τα παιχνίδια και τα χρονικά περιθώρια τέτοια, για να πούμε ότι η ομάδα ήταν ντεφορμέ. Δεν θα έλεγα ότι αυτός είναι βασικός λόγος. Περισσότερο θα επικεντρωνόμουν στα σοβαρά ατομικά λάθη”.

Η βαθμολογία

Με την νίκη του Ατρομήτου αλλά και την ήττα του Παναθηναϊκού, ενώ ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρα η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να παίζουν απόψε:

Το αποτέλεσμα του Σαββάτου (16/12):

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα (4-2)

Τα χθεσινά αποτελέσματα (17/12):

Άρης – ΟΦΗ (1-0)

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (1-4)

ΠΑΣ Λαμία – Βόλος (1-2)

Τα σημερινά παιχνίδια (18/12):

Παναιτωλικός – ΑΕΚ (17:00)

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός (18:00)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις