Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης – Γερμανού: Η τοποθέτηση του προέδρου για τη δήλωση του Ιερώνυμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης – Γερμανού: Η τοποθέτηση του προέδρου για τη δήλωση του Ιερώνυμου

Κασσελάκης - Γερμανού: Το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε ξανά καλεσμένος στο “Καλύτερα δε Γίνεται”. Ο ποόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη Ναταλία Γερμανού και στον Δημήτρη Πανόπουλο για τη πορεία του μετά την εκλογή του ως αρχηγός του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για επίκαιρα ζητήματα. Ο ίδιος είχε βήματα στην πολιτική πριν βρεθεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα: “Δεν ήμουν για διακοπές στην Ελλάδα, ήμουν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος και ήμουν στην εκλογική επιτροπή που είχε φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας στα ενδιάμεσα των εκλογών και καλύψαμε πολλά χιλιόμετρα. Δεν θα έλεγα ότι κάποιος το αποκαλεί αυτό διακοπές”.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν είναι λιγότερα μετά τις αποχωρήσεις από το κόμμα: “Δεν ισχύει, τα μέλη του κόμματος έχουν αυξηθεί ραγδαία, έχουμε πλημμυρίσει αυτήν τη στιγμή με νέα μέλη στις τοπικές οργανώσεις. Το κόμμα έχει μεγαλώσει ειδικά το τελευταίο μήνα, αισθάνομαι αισιόδοξος για το πού πάμε από εδώ και πέρα. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές”.

Για τους χαρακτηρισμούς “αποστάτες” που είχε αποδώσει σε όσα μέλη αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του, ο ίδιος είπε: “Είναι στο παρελθόν αυτές οι αποχωρήσεις. Ο καθένας θα κριθεί για τις αποφάσεις του. Κοιτάω μπροστά, δεν πρόκειται να κοιτάξω το πίσω τζάμι. Η “Νέα Αριστερά” είναι στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ”. Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του Αρχιεπίσκοπου όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με την οποία φαίνεται να τάσσεται υπέρ της συμβίωσης αλλά κατά της τεκνοθεσίας.

“Η ισότητα είναι ισότητα. Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας ως ένα αυτόνομο ον. Προφανώς ο Αρχιεπίσκοπος έχει τη δική του άποψη αλλά όπως είχα πει πριν από μήνες, πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων, για το πώς αντιμετωπίζουμε τον συμπολίτη μας και όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ισότιμοι” είπε αρχικά.

Το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας

“Ήμουν από τους πρώτους που απανέφερε το πολύ σημαντικό ζήτημα του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Πρέπει να το επαναφέρουμε στο προσκήνιο” δήλωσε και τόνισε λίγο μετά “Το λέω ως κάποιος που είναι θρησκευόμενος. Είμαι υπερήφανος για την πίστη μου, για τις χριστιανικές αξίες που προσπαθώ να υπηρετήσω. Κατά τη γνώμη μου είναι ανθρωπιστικές αξίες και ταιριάζουν πλήρως με τις αξίες της αριστεράς”.

Θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών;

“Να κάνω μία ερώτηση; Υπάρχει πρόβλεψη για την υιοθεσία των ετερόφυλων ζευγαριών; Όχι. Σας απάντησα. Όσον αφορά το πότε θα το φέρει ο κύριος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο στη Βουλή, πραγματικά αισθάνομαι ότι είναι ντροπή από έναν άνθρωπο που έχει σπουδάσει και στο εξωτερικό, που έχει ερείσματα, να εκμεταλλεύεται αυτό το ζήτημα μικροπολιτικά. Γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος γιατί δεν θέλει να το φέρει προς ψήφιση πριν τις ευρωεκλογές. Κατά τη γνώμη δείχνει μία έλλειψη ενσυναίσθησης […] ” απάντησε.

Και τόνισε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της ισότητας και των δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις