Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρκούδα δίπλα σε σκιέρ: Το viral βίντεο!
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκούδα δίπλα σε σκιέρ: Το viral βίντεο!

Στην Καλιφόρνια

Viral έχει γίνει βίντεο από τις ΗΠΑ, με αρκούδα να περνάει ξυστά από σκιέρ στην Καλιφόρνια.

«Παραλίγο να χτυπήσω μια αρκούδα. Δεν κατάλαβα ότι ήταν αρκούδα μέχρι που πλησίασε» έγραψε στο TikTok, ο σκιέρ.

Ευτυχώς κανένας δεν συγκρούστηκε με το ζωάκι, το οποίο ξαναέσμιξε με την οικογένειά του στην άλλη πλευρά του μονοπατιού.

Πεινασμένη αρκούδα σκαρφάλωσε σε δέντρο για να φάει μήλα αλλά έφαγε επική τούμπα

Σε μια γοητευτική διασταύρωση της άγριας ζωής και της ζωής στην πόλη, μια μαύρη αρκούδα της Καλιφόρνια έγινε άθελά της viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού καταγράφηκε από μια κάμερα του Ring να ψάχνει μήλα σε μια αυλή. Τα πλάνα, που καταγράφηκαν από την κάτοικο Dayna Hawes στις 3 Νοεμβρίου, απεικονίζουν μια κατεξοχήν φθινοπωρινή σκηνή. Το βίντεο δείχνει την αρκούδα να στέκεται στα πίσω πόδια της για να καταφέρει να ανέβει σε μια μηλιά. Στη συνέχεια σκαρφαλώνει ψηλότερα, κουνώντας τα κλαδιά με δύναμη για να απομακρύνει τα ώριμα μήλα.

Η Hawes, της οποίας η κάμερα κατέγραψε τυχαία τη στιγμή, ανέφερε ότι είχε στρέψει την κάμερα προς το δέντρο αφού είχε παρατηρήσει δραστηριότητα αρκούδας στην περιοχή τις προηγούμενες νύχτες. Το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια εξηγεί αυτή τη συμπεριφορά ως μέρος του φυσικού κύκλου της μαύρης αρκούδας. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, οι μαύρες αρκούδες βιώνουν υπερφαγία, μια περίοδο έντονης κατανάλωσης τροφής που καταναλώνουν αχόρταγα τροφή για να προετοιμαστούν για τη χειμερία χειμερία νάρκη.

Κατά τη διάρκεια της υπερφαγίας, οι αρκούδες τείνουν να είναι λιγότερο προσεκτικές και πιο στοχευμένες στην αναζήτηση τροφής, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ανθρώπινης συνάντησης. Καθώς η μανία των αρκούδων για φαγητό γίνεται πιο έντονη, μπορεί να πλησιάσουν πιο κοντά στους ανθρώπινους βιότοπους, οδηγούμενες από την ανάγκη συσσώρευσης αποθεμάτων λίπους για τους χειμερινούς μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις