Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο “πυγμάχος” και ο συνεργός του: Δίδυμο τρόμου για σκληρά εργαζόμενους διανομείς φαγητού
ΕΛΛΑΔΑ

Ο “πυγμάχος” και ο συνεργός του: Δίδυμο τρόμου για σκληρά εργαζόμενους διανομείς φαγητού

Αστυνομικοί της Ασφάλειας της Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβαν δύο 26χρονους - Πώς δρούσαν

Άριστος γνώστης των πολεμικών τεχνών, 26 χρόνων άνθρωπος που ασχολήθηκε με την πυγμαχία επί πολλά χρόνια και θηριώδους σωματικής διάπλασης, είναι ο ένας από τους δύο κακοποιούς, οι οποίοι συνελήφθησαν για μια σειρά άγριων ενόπλων και αιματηρών κάποιες φορές ληστειών, σε βάρος διανομέων φαγητού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στη σύλληψη των “δύο ληστών με το scooter”,  οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους και ολόκληρο οπλοστάσιο, επισημαίνουν τις γνώσεις πολεμικών τεχνών του ενός συλληφθέντα, καθώς, αναφέρουν επί λέξει: «Ενδεικτικό της υπέρμετρης  σκληρότητας που τους διακατείχε, είναι η υπέρμετρη βία που μεταχειρίζονταν σε βάρος των θυμάτων τους. Μάλιστα, σε περίπτωση αντίστασης των θυμάτων, αυτοί κλιμάκωναν την ένταση των ενεργειών τους αδιαφορώντας εάν από τις ενέργειές τους προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.

Ο κάτοχος πολεμικών τεχνών

Η στάση τους αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν σε πολλές περιπτώσεις σε σωματική επαφή-πάλη με τους παθόντες, τους οποίους δεν δίσταζαν να ρίξουν στο έδαφος, εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις που είχε αποκομίσει ο πρώτος κατηγορούμενος στις πολεμικές τέχνες (πυγμαχία» έπειτα από την πολυετή ενασχόλησή του με αυτή». Η συμμορία εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία, οι δύο 26χρονοι, τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη από κοινού ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων φαγητών και ποτών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Απόγευμα και νύχτα

«Πιο αναλυτικά», συνεχίζει «ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), διαπιστώθηκε ότι, χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακή μοτοσικλέτα», προσέγγιζαν το διανομέα- στόχο κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες και αφού τον ακινητοποιούσαν, τον εξανάγκαζαν να τους παραδώσει τις εισπράξεις, προσωπικά αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ή χρηματικά ποσά». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Alphafreepress, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν και ανήκε στον δεύτερο συλληφθέντα ήταν τύπου scooter, ένα δίτροχο που τους έδινε τη δυνατότητα με ελιγμούς να διαφεύγουν μέσα από στενούς δρόμους και να ξεπερνούν τα εμπόδια της όποιας κυκλοφοριακής συμφόρησης.

man riding motorcycle on road during daytime

Το φιμέ τζάμι στην πινακίδα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν, τα αιμόφυρτα και τρομοκρατημένα  θύματα προσπαθούσαν να συγκρατήσουν την πινακίδα του δίκυκλου, δεν τα κατάφερναν κι αυτό γιατί όπως προέκυψε είχαν τοποθετήσει φιμέ τζαμάκι με αποτέλεσμα ο αριθμός να είναι αδύνατο να αναγνωσθεί από τα θύματα.

Οκτώ ληστείες σε 29 ημέρες

Τα θύματα του διδύμου ήταν Πακιστανοί διανομείς. Από τις 6 Νοεμβρίου όταν πραγματοποίησαν την πρώτη ληστεία διανομέα έως τις 4 Δεκεμβρίου, είχαν διαπράξει οκτώ επιθέσεις τρόμου. Σε μία μόνο ημέρα, προέκυψε από την προανάκριση είχε προχωρήσει σε τρεις ληστείες των βιοπαλαιστών, που ζούσαν στα χέρια τους έναν πραγματικό εφιάλτη.

Κράνη, κουκούλες, σκούφοι

«Επιπλέον»,  συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ «κατά τη διάπραξη των ληστειών, μεριμνούσαν ώστε να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κράνη, κουκούλες ή σκούφους». Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οχτώ περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας.

Από Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι έως Αγία Παρασκευή

Οι ληστρικές επιδρομές, αιματηρές και μη διαπράχθηκαν σε Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Πατήσια, Αγία Παρασκευή, ευρύτερο κέντρο Αθήνας, Γαλάτσι. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εννέα μαχαίρια, ξιφίδιο, ξύλινο ρόπαλο, αεροβόλο πιστόλι και τυφέκιο, τσεκούρι. 8 κινητά τηλέφωνα. Δύο μπουφάν, σορτς, καπέλο, 2 ζευγάρια παπούτσια, παντελόνι, γάντι, τσαντάκι, 2 σκούφοι, 2 κουκούλες τύπου full face, κράνος. 40 ευρώ και δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος των δύο, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και απάτη με υπολογιστή, συμμορία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στην κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις