Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νυμφαίο χιόνια: Παραμυθένιο τοπίο!
ΕΛΛΑΔΑ

Νυμφαίο χιόνια: Παραμυθένιο τοπίο!

Μαγικές εικόνες από το Νυμφαίο Φλώρινας -Ντύθηκε στα λευκά το χωριό, έφτασε στο 1,5 μέτρο το χιόνι

Στα λευκά ντύθηκε… για τα καλά το Νυμφαίο Φλώρινας, καθώς έχουμε μπει πλέον στην καρδιά του χειμώνα, με τις χιονοπτώσεις να αναμένεται να συνεχιστούν. Οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται περίπου στα 1.350 μέτρα υψόμετρο είδαν το χιόνι να φτάνει ακόμα και το 1,5 μέτρο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα kozanimedia.gr.

Συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού την Κυριακή με βροχές, χιόνια και παγετό

Σύσταση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, καθώς, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΜΥ, θα συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα σήμερα και αύριο, με βροχές, χιονοπτώσεις, παγετό και θυελλώδεις ανέμους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα επικρατούν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, θα γίνει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις