Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Έγδυναν” smartάκια σε Κηφισιά, Φιλοθέη, Μαρούσι, Φιλαδέλφεια
ΕΛΛΑΔΑ

“Έγδυναν” smartάκια σε Κηφισιά, Φιλοθέη, Μαρούσι, Φιλαδέλφεια

Συνελήφθη ζευγάρι στο Μαρούσι

Πάθαιναν σοκ οι οδηγοί στα Βόρεια Προάστια- Μαρούσι, Φιλαδέλφεια, Φιλοθέη και Κηφισιά- όταν, την ώρα που πήγαιναν να επιβιβαστούν στα μικρά τους Smart, διαπίστωναν ότι ήταν αδύνατο να τα θέσουν σε λειτουργία. Από κάποιο έλειπε το…τιμόνι, από άλλο ο λεβιές των ταχυτήτων (!), άλλος οδηγούς διαπίστωνε ότι είχαν αφαιρεθεί τα φανάρια, άλλος τα στροφόμετρα.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Κάθε σοκ που υφίστατο κι ένας οδηγός, παρέπεμπε τους αστυνομικούς σε δράση επιτήδειων, οι οποίοι μέσα από αυτοκίνητο «επισκέπτονταν» τις πάρα πάνω συνοικίες με σκοπό να εντοπίσουν σταθμευμένο «έξυπνο» αυτοκίνητο πόλης, με μεγάλη εμπορική αξία. Από την πρώτη φάση της έρευνας είχαν προκύψει στοιχεία για τη μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου με το οποίο κινούνταν.

Το ζευγάρι στο όχημα

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε, στη διάρκεια περιπολίες τους στην περιοχή του Ζεφυρίου, έχοντας στις σημειώσεις τους και το συγκεκριμένο όχημα, το εντόπισαν με επιβάτες ένα ζευγάρι. Οδηγός 38χρονος και συνοδηγός μία 40χρονη. Σε βάρος τους, πληροφορεί η Αστυνομία, , σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα.

«Ειδικότερα», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση «αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. στο πλαίσιο της περιπολίας τους, εντόπισαν όχημα, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο αναζητούνταν από τις Αρχές και πραγματοποίησαν έλεγχο. Μετά από ενδελεχή έρευνα στο όχημα και στην κατοχή των επιβαινόντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και εξαρτήματα αυτοκινήτων».

Τιμόνι, φανάρι αυτοκινήτου, στροφόμετρα

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν: Ένα φορητό ηλεκτρικό τρυπάνι, τέσσερα κατσαβίδια, διάφορων τύπων εργαλεία, τιμόνι, φανάρι αυτοκινήτου, ένα ζευγάρι στροφόμετρα και ένα μαύρο τσαντάκι. «Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου», προστίθεται «προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους κινούμενοι με όχημα, αφαιρούσαν συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτών (τιμόνια, λεβιέ ταχυτήτων, ραδιόφωνο κ.α.)».

Εξιχνιάστηκαν, μέχρι στιγμής, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών εξαρτημάτων από Μαρούσι, Φιλαδέλφεια, Φιλοθέη και Κηφισιά και η κλοπή ενός αυτοκινήτου από το Μαρούσι. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Η έρευνα από την Αστυνομία συνεχίζεται καθώς πρέπει να πιστοποιηθεί σε ποια χέρια κατέληγαν τα εξαρτήματα, που αφαιρούνταν από τα συγκεκριμένης μάρκας αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις