Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά – Χριστούγεννα 2023: Αναλυτικά οι ημερομηνίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά – Χριστούγεννα 2023: Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - Χριστούγεννα 2023: Μικροί και μεγάλοι έχουν ξεχυθεί στα μαγαζιά για να αγοράσουν δώρα για την πιο εορταστική περίοδο του χρόνου

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η χώρα ενόψει των Χριστουγέννων. Μικροί και μεγάλοι έχουν ξεχυθεί στα μαγαζιά για να αγοράσουν δώρα για την πιο εορταστική περίοδο του χρόνου. Ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται για τα δώρα και οι καταναλωτές ψάχνουν ανάλογα με το πορτοφόλι τους τις αγορές που θα κάνουν. Οι καταστηματάρχες για την διευκόλυνση των καταναλωτών λειτουργούν με συνεχόμενο ωράριο τα καταστήματά τους. Ειδικότερα, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου καθώς και τις δύο παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που φέτος πέφτουν Κυριακή τα καταστήματα θα είναι επίσης ανοιχτά.

Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου καθώς και τις δύο παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που φέτος πέφτουν Κυριακή τα καταστήματα θα είναι επίσης ανοιχτά. Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τις Κυριακές είναι από τις 11:00 έως τις 20:00, εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου, που θα είναι από τις 09:00 έως τις 18:00. Τα καταστήματα θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου αλλά και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου. Για τις παραμονές 24/12 και 31/12 αναμένονται νέες ανακοινώσεις.

Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, οι οποίες ολοκληρώνονται την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. Στη διάρκεια των εκπτώσεων τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή, ήτοι 14 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ.. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις