Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αδερφός 18χρονου Ρέντη: Βρέθηκε DNA του 16χρονου σε φωτοβολίδα
ΕΛΛΑΔΑ

Αδερφός 18χρονου Ρέντη: Βρέθηκε DNA του 16χρονου σε φωτοβολίδα

Αδερφός 18χρονου Ρέντη: Συμπληρώνεται το παζλ των εμπλεκομένων στα επεισόδια που έγιναν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός

Συνταρακτικές εξελίξεις στη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη. DNA, αποτυπώματα και ίχνη πυρίτιδας συνδέουν άμεσα με τα τραγικά γεγονότα και τον 16χρονο αδελφό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι DNA του βρέθηκε πάνω σε λαβή εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, ενώ στο χέρι του ανιχνεύτηκε πυρίτιδα. Τα στοιχεία του συνιστούν πλήρη ανατροπή όσων είχε ισχυριστεί.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Νέα, συνταρακτική τροπή, πήραν οι έρευνες της Αστυνομίας στην προσπάθεια της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης, που έδρασε στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» με αποτέλεσμα τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου υπαρχιφύλακα. Πληροφορίες που διέρρευσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αξιωματικοί, που χειρίζονται την υπόθεση, εμπλέκουν άμεσα στα αιματηρά γεγονότα και τον 16χρονο αδελφό του 18χρονου ήδη προφυλακισθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα. Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδελφού με αντίστοιχο που είχε βρεθεί πάνω στη λαβή εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας!!! Κατά τις ίδιες πληροφορίες βρέθηκε επίσης αποτύπωμά του όπως βρέθηκαν και ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του, γεγονός, που κάνει τους αστυνομικούς να εμφανίζονται βέβαιοι ότι και ο 16χρονος έπιασε και χειρίστηκε πιθανόν τον μηχανισμό εκτόξευσης φωτοβολίδα.

Τα στοιχεία αυτά ανατρέπουν πλήρως τον αρχικό του ισχυρισμό, μετά τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος προσωρινά, ότι ο ίδιος ναι μεν βρισκόταν τη μοιραία ημέρα στο στάδιο για τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο βόλεϋ, στο στάδιο, αλλά ότι δεν βγήκε μαζί με τον αδελφό του και 150 άλλα άτομα εξωτερικά του σταδίου όπου καταγράφηκαν τα δραματικά περιστατικά. Είχε πει ακόμη ότι αντελήφθη ότι ο αδελφός του είχε προκαλέσει τον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού όταν, επιστρέφοντας στο εσωτερικό του σταδίου μετά τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, άκουσε από τον αδελφό του να του λέει ότι αυτός ευθύνεται για τον τα τραυματισμό του αστυνομικού και να εξιστορεί τα γεγονότα από την σκοπιά του, ότι ήθελε να την πετάξει πάνω αλλά η φωτοβολίδα προσέκρουσε στο έδαφος έκανε γκελ και χτύπησε τον αστυνομικό.

 Πώς και γιατί κλήθηκε για εξέταση

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Αlphafreepress αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν απλή υπόθεση η κλήση του 16χρονου στα γραφεία της Αστυνομίας την Τετάρτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Alphafreepress, τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: Ο αρμόδιος εισαγγελέας όταν του κοινοποιήθηκε από την Αστυνομία ότι μεταξύ των 424 ατόμων, που κρατήθηκαν προσωρινά μέσα στο στάδιο με πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ, ήταν και 30 ανήλικοι, έδωσε εντολή οι τελευταίοι να αφεθούν ελεύθεροι, χωρίς να δώσουν γενετικό υλικό, αποτυπώματα κλπ, όπως όλοι ενήλικες. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έγιναν κοινωνοί πληροφοριών που έφεραν και τον 16χρονο αδελφό του 18χρονου, στη σκηνή των επιθέσεων και όχι ακίνητο στο εσωτερικό του σταδίου να περιμένει την επιστροφή του αδελφού του. Έτσι, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν από την εισαγγελέα να εκδώσει ειδική διάταξη για την πλήρη εξέτασή του ανήλικου.

Ο δικαστικός λειτουργός ανταποκρίθηκε αμέσως κι έτσι ο 16χρονος βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών ενώ οδηγήθηκε και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις. Η είδηση για την ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού και της ανεύρεσης πυρίτιδας στο χέρι του, έγινε λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της απόφασης εισαγγελέα και ανακριτή Πειραιά για την προφυλάκιση του 18χρονου, ο οποίος εν μέρει άλλαξε την αρχική του κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να μην ήταν η δική του φωτοβολίδα που έπληξε στο πόδι τον αστυνομικό, αλλά άλλου ατόμου, που βρισκόταν πίσω δεξιά του!

 Ταυτοποιούνται κι άλλοι

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ήδη στα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν αρχίσει ταυτοποιήσεις χούλιγκανς πάνω σε αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε μια μεγάλη λίστα ατόμων, που αναμένεται να φθάσει τους 40 σε λίγο καιρό. Ο ρόλος του καθενός τη μοιραία βραδυά που οργανώθηκε και αποφασίστηκε η δολοφονική επίθεση με την ναυτική φωτοβολίδα, θα προκύψει και από την κύρια ανάκριση η οποία γίνεται παράλληλα με τις έρευνες των αστυνομικών.

 Η έρευνα για τον «οπλονόμο»

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνουν οι ερευνητές, όπως έχει γράψει προ ημερών το Alphafreepress, στο να «βγάλουν την κουκούλα» από το κεφάλι αυτού που προμήθευσε με τα φονικά όπλα τα δύο αδέλφια  και άλλα άτομα. Κύριος ύποπτος, στο κάδρο των ερευνών, ένας 26χρονος με βαρύ ποινικό μητρώο στην οπαδική βία καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν και εκκρεμούν δίκες για αιματηρές επιθέσεις σε άτομα αντίπαλων ομάδων. Το όνομά του έφθασε σε γνώση των αστυνομικών μαζί με του 18χρονου, βράδυ Σαββάτου, δύο 24ωρα από την δολοφονική επίθεση. Οι πληροφορίες τον φέρουν να έχει δώσει τρεις καταθέσεις. Αρχικά φέρεται να δήλωσε ότι ναι μεν πήγε στο στάδιο για λίγο προκειμένου να μεταφέρει ένα πανό της ομάδας του, αλλά ότι αποχώρησε αμέσως «γιατί άκουσε ότι θα γίνουν φασαρίες».

 Οι αρχικές καταθέσεις

Είπε ότι δεν γνώριζε τίποτε για το ποιος έριξε τη μοιραία ναυτική φωτοβολίδα. Όμως οι αστυνομικοί παράλληλα είχαν προσαγάγει από το σπίτι του στο Ίλιον και τον 18χρονο. Όταν κοίταξαν το κινητό διαπίστωσαν ότι η πρώτη κλήση που είχε γίνει από τον 18χρονο μετά το τραγικό γεγονός ήταν στον 26χρονο γνωστό του, τον οποίο φέρεται να ενημέρωσε για την  κατάληξη της φωτοβολίδας!!! Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν το ανέφερε από την αρχή, δήλωσε ότι φοβήθηκε. Οι αστυνομικοί, έχοντας βασικές υποψίες ότι ήταν παρών στα επεισόδια, τον ρώτησαν που βρισκόταν τις ώρες εκείνες. Δήλωσε ότι είχε φύγει από το στάδιο και είχε πάει σε ένα fast food. Οι αστυνομικοί για να επιβεβαιώσουν το άλλοθί του πήγαν στο κατάστημα και εκεί διαπίστωσαν ότι υπήρξε μεγάλο κενό στα λεγόμενά του. Υπήρχε, δηλαδή απόκλιση περίπου 40 λεπτών. Στο χρονικό διάστημα, 9 και 20 βράδυ Πέμπτης όταν έγιναν τα γεγονότα, ουδείς γνωρίζει που βρισκόταν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις