Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 18χρονος Ρέντη: Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων
ΕΛΛΑΔΑ

18χρονος Ρέντη: Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

18χρονος Ρέντη: Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον ανακρίτριας, αλλά δεν έπεισε με τα λεγόμενά του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον ανακρίτριας, για να απολογηθεί για την εμπλοκή του στο αιματηρό περιστατικό, αλλά δεν έπεισε με τα λεγόμενά του, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προσωρινή κράτησή του. Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας και έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου.

Ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Πριν από τη διαδικασία, ο νεαρός ζήτησε από τις Αρχές να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Σύμφωνα με το Live News του Mega, ο 18χρονος προτού ξεκινήσει την απολογία του υπέβαλλε αίτημα να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, με τις δικαστικές αρχές να απορρίπτουν το αίτημά του. Η απόρριψη της αίτησης, κατά την ίδια πηγή, είχε να κάνει με τυπικούς λόγους καθώς δεν προβλέπεται σε αυτή τη φάση της διαδικασίας.

Τι είπε στην απολογία του

Κατά την απολογία του φάνηκε να ανασκευάζει, μερικώς, τα όσα είχε πει στους αστυνομικούς. Ειδικότερα είπε: «Ήμουν 70 μέτρα μακριά. Δεν ξέρω αν χτύπησε τον αστυνομικό η δική μου φωτοβολίδα». Η ΕΡΤ ανέφερε επίσης ότι ο νεαρός υποστήριξε σήμερα πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να είπε ότι σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω.

Ισχυρίστηκε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων. Ακόμη, φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και μπορεί να αποδειχθεί αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν κι άλλες από το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, δήλωσε συντετριμμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις