Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βιλλερμπάν – Παναθηναϊκός AKTOR: “Να πιστέψουμε στη δύναμή μας”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βιλλερμπάν – Παναθηναϊκός AKTOR: “Να πιστέψουμε στη δύναμή μας”

Βιλλερμπάν - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι δηλώσεις του Ατάμαν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (14/12, 22:00 Nova Sports) η Βιλλερμπάν υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 14η αγωνιστική της EuroLeague στο LDLC Arena της Λυών. Η γαλλική ομάδα έχει ανέβει εδώ και 4 χρόνια, με το πρώτο παιχνίδι με τους πράσινους να ήταν στις 10/10/2019 με την Βιλλερμπάν να νικά με σκορ 79-78 εντός έδρας. Συγκεκριμένα οι 2 ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες 8 φορές με το τριφύλλι να έχει 5 νίκες, ενώ η γαλλική ομάδα 3.

Τα δεδομένα της ομάδας

Η ομάδα του Ατάμαν μετρά 6 νίκες και 7 ήττες, με τα τρία τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού να είναι ηττημένα. Εκτός παραμένει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ ο Μάριους Γκριγκόνις προπονήθηκε την παραμονή του αγώνα και οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι με το μέρος του. Στην αποστολή και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αναμένεται να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του. Να σημειωθεί ότι, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με σκορ 97-85 στο ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις του Ατάμαν

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την κατάσταση των Μάριους Γκριγκόνις και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ τόνισε πως οι πράσινοι πρέπει να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Ο Τούρκος τεχνικός δήλωσε ότι:

“Αυτή είναι η Euroleague, Κάποιες φορές θα βρεις σερί νικών και κάποιες άλλες ηττών. Οπότε δεν κοιτάμε το τι συνέβη στα τελευταία παιχνίδια. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση. Ίσως η Βιλερμπάν να μην είναι σε μία καλή βαθμολογική θέση, αλλά είναι επικίνδυνη ομάδα. Εκτός από το τελευταίο παιχνίδι με τη Βαλένθια, σε κάθε αγώνα ηττήθηκαν στην τελευταία κατοχή. Θα είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, διότι θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες.

Αρχικά θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο πως τελειώνουμε τα παιχνίδια. Σε πολλά παιχνίδια χάσαμε στα τελευταία λεπτά, οπότε πρέπει να ελέγχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού σε αυτό το σημείο του αγώνα. Σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλά αμυντικά, γιατί επιθετικά έχουμε την ποιότητα να ανταποκριθούμε στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και προσεκτικοί σε κατάσταση 1vs1.

 Ο Γρκιγκόνις δεν προπονήθηκε τις τελευταίες τρεις με τέσσερις ημέρες, όμως θα το επιχειρήσουμε σήμερα στη Γαλλία. Ελπίζουμε να μπορέσει να παίξει, γιατί σίγουρα χρειαζόμαστε την ποιότητα του, καθώς σε αυτή τη θέση δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές με έμπειρα πρόσωπα. Είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφει ο Χουάντσο, γιατί αυτή την στιγμή έχουμε και τον Μήτογλου και Χουάντσο, αλλά και τον Μαντζούκα στην θεση “4” που μας δίνει σημαντικές βοήθειες σε αρκετά παιχνίδια. Θεωρώ πως ο Χουάντσο θα μας βοηθήσει σημαντικά, καθώς είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Δεν έχει αγωνιστεί δύο μήνες, όμως πιστεύω θα μας βοηθήσει”.

Βιλντόσα με την σειρά του είπε ότι: “Να πιστέψουμε στη δύναμή μας”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις